Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi schimbări în sistemul de învăţământ. Ecaterina Andronescu propune ca liceele să treacă în subordinea Consiliilor judeţene

Publicat

O nouă schimbare ar putea apărea în sistemul de învăţământ. De această dată, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, propune ca liceele să treacă sub aripa Consiliilor judeţene. Transferul ar urma să aibă loc după modificarea legislaţiei în Parlament, până la începutul anului şcolar viitor.

„Analizăm şi să sperăm că reuşim să găsim suficiente argumente să modificăm legislaţia pentru ca liceele să treacă la Consiliile judeţene în judeţe şi la Primăria Capitalei în Bucureşti, pentru că într-un liceu nu sunt numai elevii de pe suprafaţa unui sector, dacă vorbim de Bucureşti sau de pe suprafaţa unei singure localităţi, dacă vorbim de restul ţării.

Poate că o asemenea integrare spre Consiliile judeţene şi spre Primăria Capitalei ar da un plus de atenţie acestor instituţii importante în evoluţia carierei profesionale a elevilor, dar în acelaşi timp şi în modul în care, prin învăţământul de specialitate, asigurăm piaţa muncii din oraşul sau localitatea respectiva în care funcţionează liceul”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a mai menţionat faptul că a dorit mereu ca inspectoratele şcolare şi directorii de şcoli să aibă o strânsă colaborare cu primăriile, pentru că aceste instituţii pot fi principalul lor sprijin. Andronescu a precizat şi că integrarea copiilor romi nu poate fi făcută doar de către şcoală, ci printr-un parteneriat şcoală-autorităţi locale.

Ministrul Educaţiei a mai declarat că transferarea liceelor i-a fost solicitată de foarte multe Consilii judeţene şi că transferul ar urma să aibă loc după modificarea legislaţiei în Parlament, până la începutul anului şcolar viitor.

sursă: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax