Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi tensiuni între transportatori şi ASF. Nemulţumiri legate de proiectul de lege pentru asigurările RCA

Publicat

TIRuri Noi tensiuni între transportatori şi ASF. Transportatorii le-au cerut insistent reprezentanţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară să ia măsuri pentru scăderea preţului poliţelor. Discuţiile în contradictoriu au pornit după ce ASF a transmis Parlamentului proiectul de lege privind asigurările în România. În document nu se regăsesc mai multe cereri ale transportatorilor.

Printre modificările propuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară se numără şi posibilitatea cumpăririi unei poliţe RCA în rate, introducerea răscumpărării primei de asigurare şi introducerea compensării directe cu titlu opţional. Cu toate acestea, transportatorii nu sunt mulţumiţi.

Vezi şi ASF a transmis Parlamentului și Ministerului Finanțelor propunerea pentru proiectul Legii RCA

Cea mai mare nemuţumire a transportatorilor e creşterea preţului poliţelor RCA cu peste 200% în ultimul an, potrivit datelor Consiliului Concurenţei.

Transporatorii mai sunt nemulţumiţi şi pentru că sunt obligaţi să cumpere poliţe RCA inclusiv pentru autoturismele avariate, ţinute în parcul auto. Și cer ca această problemă să fie rezolvată pe cale parlamentară.

Proiectul de lege trimis de ASF în Parlament e în dezbatere publică, urmând să intre în discuţiile comisiei de buget din Camera Deputaţilor.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax