Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi tipuri de arme pentru poliţişti. Care sunt modificările propuse

Publicat

actiune politia

Sute de camere video, dar și arme noi, neletale vor intra în dotarea Ministerului de Interne, urmând să fie folosite de oamenii legii. Printre ele, bastonul cu electroșocuri, folosit de alte state destul de des în intervenții, informează TVR.

Proiectul de lege pus în dezbatere joi de MAI promite siguranţă și încredere pentru poliţişti. Le va permite să ne înregistreze audio-video și să ne amendeze în momentul unui control.

La începutul anului viitor, alte 120 de camere video vor fi achiziționate și distribuite în județe, la Poliţia Rutieră.

Potrivit proiectului, cei care refuză să se legitimeze vor avea de plată amenzi care pot ajunge până la 1500 de lei. Polițiștii ar urma să știe clar ce au voie să facă din momentul în care opresc o persoană pentru legitimare.

Vezi şi Când poate folosi poliţistul arma din dotare. Prevederi dintr-un proiect MAI

Potrivit proiectului, în anumite cazuri, poliţistul va putea intra fără mandat pe o proprietate privată. De exemplu, pentru salvarea de vieți omenești sau dacă în spațiul respectiv este un suspect de terorism sau autorul unei infracțiuni comise cu arme, explozivi sau violență excesivă. Doar că va fi obligat să anunțe dispeceratul înainte de a pătrunde pe proprietatea privată.

sursă: dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax