Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noile restricții vor intra în vigoare începând de DUMINICĂ. Precizări de la Guvern

Publicat

Noile restricții impuse în România joi, vor fi publicate astăzi în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare începând de duminică, a anunțat primul ministru Florin Cîțu.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a anunțat premierul pe pagina de Facebook.

Vezi și OFICIAL: MODELUL DECLARAȚIEI pe propria răspundere, necesar în contextul noilor restricții impuse de Guvern

Restricțiile sunt următoarele:

Magazinele și localurile, închise de la ora 18:00

Dacă incidența e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, magazinele se închid la ora 18:00 doar vineri, sâmbătă și duminică.
Dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, magazinele se închid la ora 18:00 pe toată durata săptămânii.

Carantină de noapte, de la ora 20:00

Dacă incidența e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, intervalul de liberă circulație se restrânge până la ora 20.00 doar vineri, sâmbătă și duminică.
Dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, intervalul de liberă circulație se restrânge până la ora 20:00 pe toată durata săptămânii.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, între orele 18:00 – 20:00 nu este obligatorie declarația pe proprie răspundere. Declarația este obligatorie doar după ora 20:00.

AICI: RESTRICȚII din 28 martie 2021: Modele de declarații actualizate. Toate măsurile ce vor fi aplicate de duminică

Cum explică Grupul de Comunicare Strategică schimbarea de ultim moment legată de noile restricţii

Grupul de Comunicare Strategică explică schimbarea de ultim moment legată de noile restricţii. Toate măsurile intră în vigoare duminică.

Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, vineri după-amiază, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței în termen de 48 de ore.

Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență.

„În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea”, au explicat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Restricțiile prevăzute în Hotărârea CNSU urmau să intre în vigoare de vineri.

Surse: Guvern, Mediafax

Foto: Arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax