Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Normele pentru acordarea pensiilor speciale ale parlamentarilor au fost aprobate de conducerea Legislativului

Publicat

parlament Normele metodologice pentru acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari au fost aprobate luni de conducerea Legislativului. Proiectul va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Parlamentarii vor primi o pensie specială, ce va fi calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, cel mult trei. Condiţia este să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

În urma acestei legi un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Vezi şi Legea pensiilor speciale pentru parlamentari a intrat în vigoare. Cât vor putea primi deputații și senatorii de Alba

Legea pentru completarea Statutului deputaţilor şi senatorilor, care introduce pensiile speciale pentru parlamentari a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 23 decembrie 2015, după ce a fost reexaminată de Legislativ.

Încă înainte de aprobarea normelor metodologice, circa 100 de foşti şi actuali deputaţi şi senatori şi-au depus solicitări să primească banii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax