Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Nou traseu pentru plimbări în Cetatea Alba Carolina. Amenajările propuse pentru șanțurile exterioare de est. Ce se schimbă

Publicat

Amenajările propuse pentru șanțurile exterioare de est ale Cetății Alba Carolina vor suferi modificări. Decizia reprezentanților primăriei vine în urma dezbaterii publice din iulie, organizată pentru implementarea proiectului.

Este vorba despre zona parțial inaccesibilă din spatele caselor și instituțiilor publice de pe străzile Octavian Goga și Decebal. Aceasta va fi amenajată astfel încât să fie creat un nou traseu pentru plimbare în aer liber, pe lângă cele deja amenajate în șanțurile Cetății din Alba Iulia.

”Se va deschide și se va amenaja un nou traseu pietonal, care va lega direct zona de acces, cu parcarea aferentă, din colțul de sud-est al Cetății cu restul amenajărilor realizate în vederea punerii în valoare a cetății Alba Carolina”, potrivit proiectului primăriei.

Documentația PUD a fost pusă în consultare publică din iunie 2024, iar în iulie a fost dezbatere cu proprietarii direct afectați de amenajările propuse. Au fost convenite unele modificări. Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului Local din 25 iulie.

Amenajările propuse pentru șanțurile exterioare de est ale Cetății Alba Carolina. Ce prevedea proiectul inițial

Unele dintre terenurile aflate în șanțurile exterioare de est sunt utilizate de către proprietarii de imobile de pe străzile Octavian Goga și Decebal. Pe amplasament sunt și zone neamenajate pe care a crescut vegetație necontrolat, iar terenul este denivelat.

S-a propus nivelarea și organizarea terenului, astfel încât să fie amenajate:

  • alei, spații verzi cu arbori și plante ornamentale
  • două parcuri pentru câini (de talie mică/mare)
  • piațete pentru odihnă și socializare, amfiteatru, loc de joacă pentru copii
  • oglindă de apă cu loc de odihnă
  • teren de sport (volei, ping/pong)

Vezi integral: FOTO: Cum vor fi amenajate șanțurile exterioare de est ale Cetății Alba Carolina. Ce planuri are Primăria Alba Iulia

Amenajările propuse pentru șanțurile exterioare de est ale Cetății Alba Carolina. Probleme discutate

În cadrul dezbaterii publice din 9 iulie s-au ridicat probleme legate de proprietatea terenurilor.

Unii dintre proprietarii de imobile de pe strada Octavian Goga nu au fost de acord cu amenajările propuse, printre care parcul pentru câini. Altă persoană a cerut să fie păstrați copacii existenți.

În partea cealaltă, în spatele străzii Decebal, unul dintre proprietari nu a fost de acord cu amplasarea amfiteatrului și piațetei. Motivul a fost că ar produce o mai mare poluare fonică în zonă.

 

 

Parte din imobilele care se învecinează cu zona proiectului au limitele actuale suprapuse peste terenul aflat în domeniul public al primăriei. Unii proprietari au cerut să păstreze utilizarea acestor suprafețe, însă pentru amenajarea traseului reprezentanții primăriei nu au fost de acord.

În cazul unui imobil amplasat vizavi de Colegiul Economic a fost analizată și propusă varianta unui schimb de terenuri pentru îmbunătățirea accesului pietonal în șanțurile cetății.

A mai fost discutat disconfortul creat de folosința parcărilor din partea vestică a traseului, în scopuri necorespunzătoare.

Amenajările propuse pentru șanțurile exterioare de est ale Cetății Alba Carolina. Ce se schimbă

În urma discuțiilor din iulie, singura modificare aprobată la proiect a fost cea privind zona din partea stângă, respectiv partea dreaptă a Porții I a Cetății Alba Carolina.

Locația terenului de volei va fi schimbată. Acesta va fi amenajat în cealaltă parte, pe segmentul de nord al traseului.

Cum arăta proiectul inițial:

În partea de pe tronsonul sudic față de Poarta I va fi piațetă cu mese de ping pong.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate