Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noua Casă 2024 a început: Avansul minim solicitat, comisioanele de administrare și onorariilor notariale, REDUSE

Publicat

Noua Casă 2024 a început: Programul Noua Casă rămâne un produs de creditare avantajos printr-o serie de facilități importante. 

În primul rând, avansul minim solicitat şi prin comisioanele de administrare sunt reduse anul acesta cu 50% (de la 0,30% pe an la 0,15% pe an, calculat la soldul garanţiei).

Vezi și: Programul ”Noua Casă” 2024. Ce venituri trebuie să aibă persoanele care vor să ia credit pentru cumpărarea unei locuințe

O altă modificare adusă programului, în ediţia 2024, este reducerea cu 30% a onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepţii prevăzute în mod expres în legislaţia incidentă.

Noua Casă 2024: Lista băncilor

Astfel, românii care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă, pot apela la una dintre băncile partener:

Alpha Bank,

BRD-GSG,

BCR,

Banca Transilvania,

CEC Bank,

NG Bank,

Raiffeisen Bank,

Libra Intrnet Bank,

OTP Bank,

EXIM Banca Românească,

Unicredit Bank,

Garanti Bank,

First Bank,

Vista Bank,

Intesa Sanpaolo Bank

Techventures Bank

Acestea sunt băncile care acceptă documente pentru întocmirea dosarului de credit şi înaintarea acestuia către FNGCIMM, în vederea obţinerii garanţiei de stat.

Noua Casă 2024: Informaţii complete privind condiţiile de eligibilitate, documentele solicitate şi modul de accesare a programului Noua Casă sunt publicate pe site-ul FNGCIMM.

De la lansarea Programului Prima Casă, în anul 2009, până la finele lunii decembrie 2023, au fost acordate 333.219 garanţii şi promisiuni de garantare în valoare totală de 31,57 miliarde lei, ce au susţinut credite în valoare de 63,8 mld lei.

Rata de default efectivă a garanţiilor este de 0,316%, acesta situându-se cu mult sub rata de neperformanţă a creditelor aferente debitorilor persoane fizice pe întregul sistem bancar, se precizează în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornelia

    luni, 26.02.2024 at 14:38

    feriti-va de băncuțe!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax