Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noua fabrică Bosch de la Blaj a demarat oficial activitatea de producție. Vezi declarațiile ministrului Șova

Publicat

bosch

Noua fabrică Bosch inaugurată sâmbătă la Blaj a demarat oficial activitatea de producție. Este vorba despre o investiție de 50 de milioane de euro pentru industria auto și nu mai puțin de 300 de noi locuri de muncă create până la finalul acestui an. Noua unitate de producţie de la Blaj va aparţine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al Șasiului din cadrul Bosch, care produce componente şi sisteme de siguranţă auto pasivă şi activă, dar şi sisteme de asistare a şoferului.

Prezent la eveniment, ministrul Dan Șova a declarat: „Este o investiţie foarte importantă, o să creeze peste 300 de locuri de muncă pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi şi o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro. Eu cred că, având în vedere volumul de vânzări al Bosch România din 2012 în valoare de 180 de milioane de euro, faptul că vor face anul acesta o investiţie de 120 de milioane de euro în total, 50 la Blaj şi 70 şi ceva de milioane de euro la Cluj (care se va inaugura în trimestrul patru şi va crea încă 300 de locuri de muncă), faptul că Bosch, la începutul anului 2013 avea 1400 de angajaţi în România şi va ajunge la 2000 de angajaţi în 2013, este un lucru foarte bun”.

În unitatea de producţie de la Blaj vor fi fabricaţi senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit destinaţi industriei auto 

Rolul senzorilor care vor fi produşi la Blaj este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, informaţii esenţiale pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP. Divizia Sisteme de Control al Șasiului din cadrul Bosch dispune de peste 35 de centre la nivel mondial și are circa 16.000 de angajaţi.

Bosch este prezent la Blaj încă din anul 2007, când a deschis o unitate de producţiei a diviziei sale Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi ca Bosch Rexroth. Astfel, la Blaj s-a produs până în prezent tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică. La începutul anului 2013, în cadrul fabricii Bosch Rexroth din Blaj activau circa 570 de persoane. Odată cu deschiderea noii unităţi, la finalul anului 2013, numărul angajaţilor celor două unităţi de producţie Bosch de la Blaj va ajunge în total la 900 de persoane.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara. În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar din 1999, Bosch este prezent în capitală şi prin BSH Electrocasnice SRL.

Din 2007, la Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu noua unitate de producţie destinată industriei auto. Din 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch. În ultima parte a anului 2013 este planificată deschiderea unei noi unităţi de producţie şi dezvoltare la Cluj, destinate producerii de unităţi electronice de comandă destinate industriei auto. La începutul anului 2013, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România era de circa 1.400 de persoane. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui însă la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajaţi.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii

 În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajaţi au generat vânzări de 52,5 miliarde de euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: Automotive Technology, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie şi echipamente pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 360 de filiale şi companii regionale din peste 50 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie şi vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german.

Bosch a cheltuit în 2012 peste 4,8 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan internaţional. Prin toate produsele şi serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viaţă”.

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină şi inginerie electrică”. Structura specială a proprietăţii Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială a grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch şi de Robert Bosch GmbH.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax