Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noua lege a pensiilor: Stagiul minim de cotizare și stagiul complet de cotizare, condiționate de contributivitate

Publicat

Noua lege a pensiilor: Stagiul minim de cotizare și stagiul complet de cotizare vor fi condiționate de un stagiu de cotizare contributiv.

Astfel, pentru a putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă vor fi necesari minim 15 ani de stagii de cotizare contributivi.

Facultatea, armata și sporul de grupă NU se iau în calcul la vechimea minimă în noua lege a pensiilor.

Detalii aici: Noua lege a pensiilor: Ce perioade NU se iau în calcul la vechimea minimă. Bonificații pentru mame

Stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Stagiul complet de cotizare contributiv, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului complet de cotizare, conform eşalonării”, arată proiectul de lege al Guvernului.

Condiția de vechime contributivă va fi valabilă și pentru persoanele care vor accesa o pensie anticipată, în condițiile impuse prin noul proiect de lege (de minim 35 de ani contributivi – fie că vorbim de pensionare anticipată ca și categorie de pensie sau pensionare anticipată pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare, pentru condiții superioare de muncă).

Citește și Pensiile cresc în medie cu 40%. Noua lege intră la aprobat pe 9 noiembrie. Când se va face egalizarea vârstei de pensionare

Reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care au adoptat copii

Draftul noii legi propune reducerea vârstei de pensionare şi în cazul în care numărul de copii cuprinde şi copii adoptaţi şi crescuţi pe o perioadă de cel puţin 14 ani.

În prezent, femeile care au născut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani puteau beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Goanta lucia

    marți, 07.11.2023 at 19:19

    Buna seara.Am vechime în muncă 45 de ani
    Si o pensie de 225o lei
    Cu cat se va mări pensia in urma recalculari?

  2. Dan

    miercuri, 08.11.2023 at 19:05

    doar nu credeți că veți obține aici răspuns, adresați-va casei de pensii de care aparțineți

  3. Sclavu ion

    miercuri, 08.11.2023 at 21:00

    Bine ca scoateti putorile cu pensii speciale la varsta 35 de ani si pensie de la 5000 euro in sus…plus bonificatii care de care mai absurde. Astia au distrus sistemul.national.de.pensii cu complicitatea guvernului.

  4. Trifan Adrian

    vineri, 10.11.2023 at 16:46

    Cei cu pensii nesimțit de mari obținute imoral dar legal, că doar ei și-au tras legile. Ma refer la foști procurori și judecători care le-au făcut. Încă 40 % înseamnă vreo 10 pensii de ale mele. Nu se spune nimic de acei care au avut pensie de boală și au ajuns la vârta de ieșit la pensie de drept. Aceștia au cel mai mult de pierdut. Nu înțeleg de unde au scos acei ani.Cei născuți în anumiți ani nu beneficiază de majorări. Oare nu este vorba de discriminare.
    Acum să fim serioși. Este vorba de făcut campanie electorală.Vor să amăgească pensionarul. Unuii fără neuroni vor mușca și-i vor vota. Mulți, Măria Ta ! Mulți, da proști.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax