Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noua stemă a județului Alba, în dezbatere până în 4 martie. Vezi cum arată variantele propuse

Publicat

Pe site-ul Consiliul Județean Alba se află în dezbatere publică, până în 4 martie, revizuirea stemei județului Alba, iar cei interesați pot transmite sugestii sau păreri în legătură cu cele două variante propuse.

În urma unei analize a opiniilor referitoare la compoziția actualei steme, s-a ajuns la concluzia că multitudinea elementelor heraldice dau un caracter ecletic, cu toate că fiecare însemn este inspirat din evenimente importante ale devenirii istorice petrecute pe aceste locuri. La toate acestea se adaugă și utilizarea neconformă cu Metodologia pentru elaborarea și avizarea stemelor de localități și județe a culorilor Drapelului Național în câmpurile stemei. Toate acestea au dus la necesitatea revizuirii actualei steme, elaborată în 1993.

În prima variantă prezentată pe portalul CJ Alba, stema are forma unui scut tăiat prin trasarea unei linii orizontale la mijlocul său care împarte scutul în două câmpuri: în primul câmp de sus, pe fond de aur cu hermina neagră se află o coroană de oțel, iar în câmpul celălalt, pe fond roșu, se află un legionar roman.

În varianta a doua, stema județului Alba are forma unui scut tăiat prin trasarea unei linii orizontale la mijlocul său care de asemenea împarte scutul în două câmpuri: în primul câmp de sus, pe fond de aur, cu hermina neagră se află o coroană de oțel, iar în câmpul următor, pe fond roșu, se află o acvilă romană cu aripile deschise și capul spre stânga.

Consultați aici propunerea de revizuire a stemei județului Alba: Stema Judetului Alba. Sugestiile cetățenilor pot fi comunicate până în 4 martie, la adresa de mail cjalba@cjalba.ro sau la sediul Consiliului Județean Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. marius

    marți, 19.02.2013 at 14:23

    Coroana aia seamana mai degraba cu o mitra episcopala. Arata ca dracu. Parca acvila arata mai bine.

  2. geo

    marți, 19.02.2013 at 15:04

    Prima varianta mi se pare istori cea mai buna si explicita. A doua este comuna si fara legatura cu judetul nostru.

  3. Octavian Stăncioiu

    marți, 19.02.2013 at 16:28

    De ce legionar roman sau acvila romana? Intr-un judet plin de ruine dacice? In cel mai frumos judet din tara, asta o spune un timisorean…

  4. Octavian Stăncioiu

    marți, 19.02.2013 at 16:48

    De fapt, cea mai frumoasa stema din tara o are Alba Iulia!

  5. HaHaHa

    miercuri, 20.02.2013 at 03:14

    Din pacate Clujul a luat dragonul Dacic… era mult mai bun decat acea coroana, in contrast cu legionarul roman. Dar in rest sunt f. slabe… cate jdemii de euro au costat designurile?

  6. NEpatriot

    vineri, 01.03.2013 at 16:37

    In primul rand conturul blazonului putea fi un pic restilizat, e prea sec, are nevoie de mai multe curbe (cum ar fi blazonul FC STEAUA BUCURESTI sa zicem, sau al altor echipe, ma refer strict la contur, echipa nu are semnificatie ), in al doilea rand acvila aia parca e lipita cu „scoci” acolo si e si prea mica; ar trebui sa fie mai impunatoare ca aspect. Aripile ei sunt prea drepte si corpul ei (saraca) parca e de prepelita. Sunt atatia artisti buni care ar putea face o stema cu adevarat frumoasa! Ce naiba…….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate