Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nouă tratamente de ultimă generație, incluse luna viitoare în lista medicamentelor compensate sau gratuite. Cinci sunt pentru HIV

Publicat

medicamente

medicamente Ministerul Sănătății introduce pe lista de compensate și gratuite noi tratamente pentru afecțiuni oncologice, dermatologice, cardiovasculare, HIV şi diabet. În același timp producătorii atrag atenția că peste două mii de medicamente vor dispărea din farmacii și spitale.

Nouă tratamente de ultimă generație ar urma să fie incluse luna viitoare în lista medicamentelor compensate sau gratuite. Cinci sunt pentru HIV.

Reprezentanții companiilor farmaceutice estimează că impactul bugetar va fi de până la 120 de milioane de lei. Nu înțeleg cine va suporta cheltuielile.

Temerile producătorilor sunt ca sumele vor fi acoperite din taxa clawback, ceea ce ar afecta în primul rând medicamentele generice.

Producătorii spun că 2.300 de medicamente destinate tratării bolilor oncologice, neurologice sau cardiovasculare riscă să dispară de pe piață în perioada următoare.

Peste jumătate costă sub 25 de lei. Bolnavii se plâng deja că sunt nevoiți să suporte coplată mai mare.

1.800 de medicamente au dispărut în ultimii ani din România.

 

sursa: TVR.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax