Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noul calendar al examenului de Bacalaureat pentru 2018. Vezi când au fost programate probele

elevi

Publicat

Ministerul Educației a făcut public noul calendar al examenului de bacalaureat. Practic totul începe încă din această lună, cu înscrierea candidaților. Din 12 februarie încep probele orale, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Prima etapă de testări se încheie în 21-22 februarie, cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), iar probele scrise vor fi în vară, adică în perioada 25-28 iunie.

Programul complet al examenelor de Bacalaureat pentru anul 2018:

29 ianuarie-02 februarie 2018: înscrierea candidaților la prima sesiune
12-13 februarie 2018: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
14-15 februarie 2018: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
16, 19-20 februarie 2018: evaluarea competențelor digitale – proba D
21-22 februarie 2018: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
Prima probă scrisă – Limba și literatura română – proba E a) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă – proba E b) este programată marți, 26 iunie, iar proba E c) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere, a profilului și specializării – proba E d) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

A doua sesiune a bacalaureatului începe cu înscrierea candidaților, între 10 și 13 iulie, și o altă perioadă, pe 27 iulie, cu înscrierea celor care au promovat examenele de corigență.

Prima probă scrisă în a doua sesiune, la română, a fost programată de 20 august, iar pe 21 august proba scrisă la limba și literature maternă. Pe 22 august se va da proba obligatorie a profilului, iar pe 23 proba la alegere a profilului/specializării.

Probele orale sunt programate după cele scrise, între 24 și 31 august. A doua sesiune a BAC-ului se încheie pe 1 septembrie, cu afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00), iar între 2 – 5 septembrie vor fi rezolvate contestațiile, urmând ca rezulatele finale să fie fișate pe 6 septembrie.

Începând de anul acesta, Ministerul Educației a publicat și modele de subiecte, în vederea pregătirii elevilor pentru aceste testări.

Potrivit reprezentanților instituției, modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate