Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noul manual de Istorie Bisericească Universală, lansat la Alba Iulia

Publicat

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a găzduit luni, 16 octombrie, lansarea noului manual de Istorie Bisericească Universală – vol. II, dedicat în întregime „Situaţiei generale a Bisericilor Ortodoxe din secolul al XI-lea până astăzi”.

Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 10.00, în Aula „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă, și s-a bucurat de prezența părintelui prof. univ. dr. Viorel Ioniță, consilier patriarhal onorific.

Evenimentul a fost moderat de către părintele prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul instituției de învățământ universitar.

Conținutul manualului a fost prezentat de părintele prof. univ. dr. Viorel Ioniță.

De asemenea, în cadrul manifestării, a rostit un cuvânt de apreciere părintele conf. univ. dr. Ovidiu Panaite, titularul catedrei de Istoria Bisericească Universală de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Întâlnirea găzduită de Aula „Dumitru Stăniloae” s-a desfășurat în prezența cadrelor didactice universitare și a studenților Facultății de Teologie Ortodoxă.

Lucrarea de proporții considerabile este realizată prin participarea cadrelor didactice care predau această disciplină la Facultăţile de Teologie din București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Volumul conține un total de 1.046 de pagini și urmărește, în special, istoria Bisericilor Ortodoxe. Editat și coordonat de părintele profesor Viorel Ioniță, manualul face parte din seria de volume apărute la Editura Basilica a Patriarhiei Române despre Istoria Bisericii Universale.

Foto: Reîntregirea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    luni, 16.10.2023 at 20:45

    Aşa-i când unii nu mai pot de bine, inventează minunăţii.

  2. Pamfil

    marți, 17.10.2023 at 12:42

    adica ni se spune cand exact s-a intalnit primul smecher cu primul fraier si ce povesti SF s-au nascocit pana in zilele noastre?

  3. dolfi

    marți, 17.10.2023 at 21:21

    nu ba Pamfil, ti se zice ca in orice tara ca religia dominanta acolo ii majoritara si are 100 dreptate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax