Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noul Senat al Universităţii „1 Decembrie 1918” a fost validat. Profesorul universitar Nicolae Todea, ales preşedinte

Publicat

Noii membri ai Senatului şi ai Consiliilor Facultăţilor de la Universitatea “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia au fost validaţi miercuri, în prima şedinţă din acest an. Cu această ocazie a fost votat, ca preşedinte al Senatului, profesorul Nicolae Todea, prorectorul economic al Universităţii, singurul candidat pentru această funcţie. De asemenea, s-au pus în discuţie noii responsabili ai Comisiilor şi ai Consiliilor Universităţii, care se găsesc în subordinea Senatului.

În urma alegerilor care au avut loc vineri la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au fost votaţi noii membri în Senatul Universităţii şi membri Consiliilor Facultăţilor. În şedinţa de Senat de miercuri, vechiul Senat a validat noii membri ai Senatului şi ai Consiliilor Facultăţilor, după care s-a retras. Tot atunci a fost desemnat, ca preşedinte al Senatului, profesorul universitar doctor Nicolae Todea, prorectorul economic al Universităţii. Nicolae Todea a fost singurul candidat pentru această funcţie şi a fost votat în unanimitate, cu 19 voturi.

În subordinea Senatului Universităţii funcţionează 11 comisii şi consilii. Este vorba despre Comisia de etică, Comisia pentru învăţământ, Comisia pentru acordarea distincţiilor universitare,  Comisia socială, Comisia juridică, Comisia de evaluare şi asigurare a calităţii, Comisia pentru buget-finanţe, Comisia pentru evaluare profesională, Consiliul pentru studii universitare de doctorat, Consiliul cercetării ştiinţifice şi Consiliul Bibliotecii. Purtătorul de cuvânt al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Diana Câmpan, a declarat că membrii Senatului au convenit că universitatea are nevoie de o Comisie de Relaţii Internaţionale. Până la următoarea şedinţă de Senat, se vor stabili, din rândul membrilor, responsabilii pe comisii şi consilii.

Senatul Universităţii se întruneşte o dată pe lună, însă acesta poate fi convocat, în şedinţe extraordinare, ori de câte ori există situaţii care cer acest lucru.

Vezi aici noii membri ai Senatului şi ai Consiliilor Facultăţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax