Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăţi despre Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” 2015 de la Alba Iulia. Recitaluri ale artiştilor albaiulieni, în deschiderea fiecărei zi de concurs

Publicat

IMG_6829 Directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba, Daniela Floroian, a făcut precizări, luni, despre organizarea Festivalul-concurs de muzică folk „Ziua de mâine”, ediţia a XI-a, care se va desfăşura, în perioada 20 – 22 noiembrie, la Alba Iulia. Fiecare zi de concurs se va deschide cu un recital al unui folkist albaiulian.

Potrivit directorului Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba, Daniela Floroian, în fiecare zi a festivalului se va organiza câte o conferință de presă. În fiecare dintre aceste conferințe vor fi lansări de cărți și albume.

„Majoritatea folkiștilor au cărți, fie cărți cu impresii din spectacole, fie memorii, poezie sau proză scurtă. În afară de spectacol, care vine și trece, cartea este cea care rămâne”, a spus, luni, Daniela Floroian.

Până în data de 16 noiembrie sunt înscrierile. La concurs pot participa, în calitate de interpreţi, duete, grupuri folk, cei care au vârsta maximă 35 de ani (excepţie sunt grupurile, unde doar unul din membri poate depăşi vârsta de 35 de ani) şi nu au obţinut premiul I la nici o ediţie anterioară a Festivalului concurs de muzică folk „Ziua de Mâine”.

Aceştia vor fi evaluaţi de un juriu de specialitate, care va selecta zece concurenţi care intră în concurs. Până luni, 2 noiembrie, s-au înscris patru concurenți, însă „din experiența anilor anteriori, se știe că pe ultima sută se înscriu majoritatea”, a spus Daniela Floroian.

IMG_6837 O noutate a ediției de anul acesta va fi aceea că fiecare zi de concerte se va deschide cu un recital al unui albaiulian. Ziua de sâmbătă, 21 noiembrie, va fi deschisă de Silvan Stâncel.

Artistul a prezentat la Alba Iulia, în premieră, o chitară specială, unicat (custom made), marca Hora, model creat special pentru el, în valoare de câteva mii de euro.

Programul evenimentului cuprinde două zile de concurs şi Gala Laureaţilor. În cadrul competiţiei vor fi acordate premiile I, II, şi III, existând şi posibilitatea unor premii speciale.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Alba (deţinătorul mărcii înregistrate), Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

YouTube video

PROGRAM:

– 20 noiembrie 2015, ora 18.00 – concurs

– 21 noiembrie 2015, ora 18.00 – concurs

– 22 noiembrie 2015, ora 18.00 – Gala Laureaţilor

Citește și 20-22 noiembrie: Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” 2015 la Alba Iulia. Tinerii talentaţi sunt aşteptaţi să se înscrie în concurs

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax