Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noutăţi din Codul Fiscal. Firmele vor plăti majorări de impozit până la 40% din valoarea unei clădiri, dacă nu fac reevaluare

Publicat

taxe-impozite

Firmele vor plăti impozite majorate până la 20% din valoarea de inventar a clădirilor deţinute, dacă nu au fost reevaluate în ultimii trei ani. În cazul în care operaţiunea de reevaluare nu a fost efectuată în ultimii cinci ani, se va plăti până la 40%, potrivit noilor prevederi din Codul Fiscal.

Anterior, Codul Fiscal stabilea că majorarea impozitului pe clădiri fără reevaluare în ultimii trei ani era cuprins între 5% şi 10%, cota fiind fixată de către autorităţile locale.

Potrivit specialiştilor, noile cote sunt în totală contradicţie cu solicitările venite din partea mediului de afaceri de a se stabili impozite rezonabile pentru clădirile utilizate în scopuri productive sau comerciale şi de respectare a principiului neutralităţii fiscale prin fixarea unor impozite pe proprietăţi imobiliare nediferenţiate în funcţie de proprietarii lor – persoane juridice sau persoane fizice.

Cotele standard la impozitele pentru clădirile deţinute de firme sunt între 0,25% şi 1,5% şi se aplică la valoarea de inventar a clădirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax