Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

NOUTĂŢI pentru anul şcolar 2017-2018. Materii noi şi alte propuneri ale Ministerului Educaţiei

Publicat

elevi

elevi clasa banci scoala Ministerul Educaţiei propune o serie de noutăţi pentru anul şcolar 2017-2018, iar documentele au şi apărut în Monitorul Oficial. De la anul, apar materii noi precum Educaţia socială sau Informatica. Iar ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, promite că în următorii patru ani toate şcolile vor avea acces la internet Wi-Fi, în condiţiile în care doar 70% dintre şcolile din ţară au laboratoare de informatică. Planurile fantastice nu se opresc aici: elevii ar putea face ore de scrimă, canotaj sau patinaj artistic.

Pavel Năstase a aprobat prin ordin de ministru noile programe şcolare pentru gimnaziu. De la anul, copiii de clasa a V-a vor avea doar patru ore de limba română pe săptămână, în loc de cinci. Dar vor avea două ore de istorie în loc de una. În plus, apar materii noi precum educaţie socială, educaţiei tehnologică şi aplicaţii practice, informatică şi TIC, dar şi Consiliere şi dezvoltare personală .

Ce omit oficialii din Ministerul Educaţiei să spună: aproape 70% dintre şcolile din ţară au laboratoare, iar cel mai recent studiu de specialitate arată că unităţile noastre de învăţământ sunt dotate cu un calculator pentru fiecare 4,6 elevi. Ministrul Pavel Năstase a găsit soluţia: promite că va lua calculatoare de la universităţile care îşi schimbă des laboratoarele pentru a le da şcolilor.

Alte propuneri

La orele de sport, elevii au în noua programă badminton, canotaj, hochei pe gheaţă, kaiac-canoe, polo pe apă sau scrimă.

Din ce se întâmplă acum însă, jumătate dintre elevii români au scutire la orele de sport. 43% dintre copii nu practică nicio activitate sportivă şi doar 14% fac sport în afara orelor de educaţie fizică de la şcoală.

Materii noi pentru clasele V-VIII:

Educaţie socială
Teorie – Solfegiu – Dicteu
Educaţie tehnologică şi aplicaţii practice
Informatică şi TIC
Consiliere şi dezvoltare personală

Pregătire sportivă practică, clasele V-VIII

Atletism, clasele a V-a –a VIII-a
Badminton, clasele a V- a – a VIII-a
Baseball, clasele a V-a – a VIII-a
Canotaj, clasele a V-a – a VIII-a
Hochei pe gheaţă, clasele a V-a – a VIII-a
Kaiac-canoe, clasele a V-a – a VIII-a
Patinaj artistic, clasele a V-a – a VIII-a
Polo pe apă, clasele a V-a – a VIII-a
Rugby, clasele a V-a – a VIII-a
Schi alpin, clasele a V-a – a VIII-a
Scrimă, clasele a V-a – a VIII-a

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax