Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nu strângeți PET-urile de plastic pentru că nu veți primi bani pe ele. Explicații din partea ministrului Mediului

Publicat

Nu strângeți PET-urile de plastic pentru că nu veți primi bani pe ele. Anunțul și explicațiile vin din partea ministrului Mediului, Mircea Fechet.

“Astăzi nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon pentru că niciun ambalaj SGR fără garanție nu va genera cei 50 de bani.

Cu alte cuvinte, la RVM vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanția şi care fac parte din sistemul garanție – returnare, RVM-ul nefiind setat să preia şi alte tipuri de ambalaje.

Din acest motiv, anunț că acele PET-uri vechi, doze de aluminiu și ce ar mai putea fi strâns astăzi sau adunat prin cămară sau prin balcon ar trebui să parcurgă traseul firesc al fracției reciclabile.

Românii vor plăti o garanție de 50 de bani pentru ambalajele returnabile ale băuturilor. Când intră în vigoare măsura

Cetățenii ar trebui să le ducă la punctele de colectare pentru că ele nu vor avea nici o valoare în ceea ce privește cei 50 de bani, respectiv garanția SGR”, a declarat Mircea Fechet, potrivit Antena3.

Ministrul Mediului a explicat, de asemenea, când vor ajunge pe piață ambalajele SGR.

“Volumul stocurilor care există deja în depozitele producătorilor, fie în depozitele distribuitorilor sau chiar în depozitele magazinelor, vor fi comercializate fără sigla SGR pentru că nu există nici un motiv care acele recipiente să fie întoarse în fabrici” a adăugat acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. IOBAG... in Romania

    miercuri, 15.11.2023 at 20:05

    Daca de la magazin primim peturi fara semnul RECICLAT (din stocul vechi ) dar ni se retine 50 bani garantie cum recuperam banii ??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax