Eveniment
Românii vor plăti o garanție de 50 de bani pentru ambalajele returnabile ale băuturilor. Când intră în vigoare măsura
Românii vor plăti o garanție de 50 de bani pentru ambalajele returnabile ale băuturilor. Măsura intră în vigoare din 30 noiembrie 2023.
România este obligată să pună în funcțiune sistemul de garanție-returnare (SGR), începând cu data de 30 noiembrie 2023.
De atunci, consumatorii vor plăti o garanție de 0,50 lei la cumpărarea unei băuturi îmbuteliate, potrivit unei analize EY România.
Ambalajul gol va putea fi dus într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți pentru a primi valoarea garanției plătite inițial.
Cel mai probabil, supermarketurile și magazinele care vând aceste băuturi, vor fi obligate să primească și ambalajele returnabile.
Cum funcționează sistemul de garanție returnare
„Garanție de returnare” se referă la o politică comercială prin care un comerciant sau un producător oferă clienților posibilitatea de a returna produsele achiziționate într-o anumită perioadă de timp și de a primi rambursarea banilor sau înlocuirea produsului în cazul în care nu sunt mulțumiți de achiziție.
Acest tip de garanție este menit să ofere încredere și siguranță clienților în procesul de cumpărare și să îi încurajeze să facă achiziții fără riscuri.
Dacă Sistemul de Garanție Returnare (SGR) face referire la o anumită politică sau program specific, vă recomand să căutați informații mai recente sau să consultați surse actualizate pentru a obține detalii mai precise despre acesta.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Vasile
marți, 08.08.2023 at 12:05
o mare țeapă 😉
banii pe ambalaj se ia de la primul ambalaj creat , trebuia doar un aparat ce oferă banii pe acel material pentru a fi refolosit ca materie prima la crearea a altor ambalaje … dar se merge pe profit și escrocherie în România și Europa 👿
vasi
marți, 08.08.2023 at 12:05
legi se pot da dar sa se si poata aplica. clientul merge la magazin unde primeste 0.5 lei , comerciantul are oare posibilitate de depozitare ? unde preda la randul sau ambalajele? cine ii da banii ianpoi pe ambalaje si la ce termen? cine o sa numere 1500 de ambalaje la firma colectoare mai trebuie angajati oameni numai sa numere peturi si sticle? buticurile sau magazinele de 30mp ce fac?