Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice s-a dublat anul trecut. 9 din 10 accidente, din vina conducătorilor trotinetelor

Publicat

Numărul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este în creştere în ultimii ani, numai în 2022 fiind înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, potrivit Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Organizaţia citează datele puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit cărora anul trecut au avut loc peste 1.250 de astfel de accidente, uşoare şi grave.

9 din 10 accidente, din vina conducătorilor trotinetelor

„Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se:

  • abaterile de la respectarea regulilor de circulaţie,
  • viteza neadaptată la condiţiile de drum,
  • neacordarea de prioritate,
  • neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers,
  • circulaţia pe sens opus.

În 2022, au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, când au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5”, se precizează în comunicatul UNSAR.

Citește și Modificare în Codul Rutier: Reguli noi la depășirea unei biciclete sau trotinete electrice. Interdicții pentru bicicliști

Procentul mare de accidente rezultate din vina conducătorilor de trotinete se păstrează şi în cazul accidentelor uşoare. Practic, dintr-un total de 1.097 de astfel de accidente uşoare, 893 au fost produse din cauza utilizatorilor acestui tip de vehicule, soldate cu rănirea uşoară a 919 persoane.

„Utilizarea trotinetelor electrice oferă mobilitate în trafic, însă nu este lipsită de riscuri. De aceea, mai ales dacă ne uităm la rata în creştere a accidentelor cu trotinete, este important să fim cât mai atenţi în trafic, dar şi să apelăm la soluţii adecvate de protecţie, precum poliţele de asigurare”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR.

Potrivit UNSAR, mai mulţi asigurători au în portofoliu poliţe care oferă protecţie financiară şi pentru astfel de situaţii neprevăzute. Aşadar, în cazul în care o persoană care circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă daune materiale, costurile rezultate pot fi preluate de un asigurător, în baza unei poliţe de răspundere civilă. În acelaşi timp, pentru cel vinovat, o soluţie eficientă în cazul în care este nevoie de îngrijiri medicale poate fi o poliţă de asigurare de accidente persoane, de sănătate sau de viaţă.

Înfiinţată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pamfil

    marți, 08.08.2023 at 08:46

    de ce nu vine o statistica de la Politia Rutiera? Bate vantu pe la Asigurari? Mafiotilor care sunteti voi mafioti… cu astia ultimii de la euro***.
    Articolul asta e ca si reclama aia cu „pasta de dinti recomandata de medicii stomatologi” – pai daca ar functiona vreo pasta de dinti n-ai face carii si n-ai mai avea nevoie de stomatolog.

  2. dd

    marți, 08.08.2023 at 09:53

    Pe langa faptul ca acesti trotineteisti circula aiurea, parte dintre cei care circula cu trotinete inchiriate, le lasa tot unde nu trebuie, adica in fata portilor, pe mijlocul trotuarului, sau pe mijlocul cai de acces pietonal.

  3. Vasile

    marți, 08.08.2023 at 12:18

    Manipularea , se vrea RCA pentru trotinete , Se vrea profit , nu se rezolva nimic că ai sau nu rca , tot se va muri în accidente și tot va fi accidente grave 😉

    Drumuri , piste de biciclete/trotinete și trotuare trebuie să fie de bună calitate și se reduce accidentele , cu excepția șoferilor camikaze care vor fi pe pământ 🤣

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax