Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de teste realizate în județul Alba a depășit 100.000, de la începutul epidemiei, la o populație de 374.000 de oameni

Publicat

Numărul de teste COVID, realizate în județul Alba, a depășit 100.000 de la începutul epidemiei. Mai precis, cifra raportată miercuri de reprezentanții DSP Alba ajunge la 100.162 de teste (peste 700 de teste în ultima zi). 

Directorul DSP, Alexandru Sinea, consideră că numărul de cazuri descoperite în Alba ține de numărul mare de teste realizate.

”De la început am dotat laboratorul cu aparatură de testare. Personalul a căpătat treptat experiență și dexteritate și acest lucru contează foarte mult. Am continuat cu dotarea laboratorului astfel că acum sunt funcționale 3 linii PCR complete și una la Spitalul Județean Alba” a spus Sinea.

Citește și cum se fac testele în județul: VIDEO-REPORTAJ ALBA24: Cum sunt prelucrate testele COVID în laboratorul DSP Alba. Imagini în premieră din spatele ușilor închise

În raport cu alte județe similare ca mărime, se poate trage concluzia că la noi, autoritățile fac eforturi pentru a testa cât mai multă lume.

În alte județe se testează însă extrem de puțin. Dâmbovița are spre exemplu aproximativ 20.000 de teste și un număr de persoane infectate de peste 5500 (față de aproximativ 4.400 în Alba, la un număr de peste 100.000 de teste).

Doar  puțin peste 10.000 de teste s-au făcut și la Giurgiu.

În Alba, testele se realizează pe 3 linii de testare (a patra în curs de achiziție la DSP) și pe o linie a Spitalului Județean Alba.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Alba, județul are peste 374.000 de locuitori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Unul

    miercuri, 28.10.2020 at 19:03

    Sincere cuvinte de prețuire pentru eforturile tuturor căci au înfruntat greul cu curaj. Spitalul di Alba Iulia în anii 90 era un loc unde îți plângeai mila. Nu se poate spune că acum e clinica din Viena unde Băselu și-a dres coloana, însă lucrurile s-au schimbat mult spre bine. E încurajator să vezi că oamenii chemați sa-și facă treaba la locul în care se află chiar și-o fac.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax