Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul îmbolnăvirilor cu gripă va crește în acest an. Avertismentul specialiștilor

Publicat

gripa pneumonie

În acest an, numărul de îmbolnăviri de gripă va fi mai mare, potrivit preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila. Medicii atenționează locuitorii să nu ia antibiotic fără a consulta înainte un doctor.

„În acest an, având în vedere și aprecierile pe care le face Centrul European de Control al Bolilor, din cauza circulației simultane a virusurilor de tip A și de tip B, se estimează un număr mai mare, probabil, de îmbolnăviri, comparativ cu ultimele două sezoane”, a precizat președintele SRM.

Pe piața liberă s-a dublat cererea de vaccin comparativ cu sezonul 2018 – 2019 și 2 milioane de oameni, mai ales din categoriile cu risc, s-au vaccinat împotriva gripei, potrivit sursei citate.

Specialistul a precizat că vârful sezonului de îmbolnăviri va fi, ca în fiecare an, sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie.

„De fiecare dată când avem o viroză respiratorie este bine se evităm să mergem în colectivitate sau la locul de muncă, este bine să fim izolați la domiciliu, dacă este o formă ușoară sau medie, iar formele grave beneficiază de spitalizare și neapărat trebuie sa ne adresăm medicului pentru a evita administrarea cu antibiotice, care nu este în niciun fel binefăcătoare în cazul unei infecții cu virusuri”, a explicat Alexandru Rafila.

Cei care nu se vaccinează nu se pot feri de gripă decât prin măsurile de igienă individuală, prin spălatul mâinilor, și să evite pe cât posibil prezența în zone foarte aglomerate, iar dacă merg într-un spital este bine să-și acopere gura și nasul cu o mască de protecție.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax