Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

NUP-uri în Dosarul finanțărilor ilegale de la „FC Unirea” pentru angajații DGFP Alba, Conțan, Dobra și Lazăr. Nu au aprobat ilegal rambursarea de TVA

Publicat

Angajații DGFP Alba judecați în Dosarul „Pomponio” nu au aprobat ilegal o rambursare de TVA de peste 1 milion de lei pentru SC Fotbal Club Unirea 2006. Asta este aprecierea DNA, care a dispus neînceperea urmăririi penale față de Dorin Conțan, Ioan Dobra și Ioan Lazăr.

Deși în materialul de acuzare realizat de DIICOT în Dosarul „Pomponio”, procurorii  au identificat posibile fraude cu bani publici la Fotbal Club Unirea materializate prin întocmirea în fals a unor documente cu sprijinul funcționarilor DGFP Alba, cercetările realizate ulterior au demonstrat contrariul. DIICOT a declinat competența soluționării acestei cauze către DNA, care a dat „NUP” pentru Conțan, Dobra și Lazăr sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu.

Cei trei erau acuzați că, în calitate de funcționari publici în cadrul DGFP Alba, ar fi aprobat o rambursare de TVA în sumă de 1.015.876 lei solicitată de către Fotbal Club Unirea 2006, aferentă contractului de prestări servicii încheiat între societatea comercială cu Asociația Fotbal Club Unirea 1924.

Cercetările DNA au demonstrat ulterior că „în mod coerent, organul de control a reținut că relația contractuală dintre Fotbal Club Unirea 2006 și Asociația Fotbal Club Unirea 1924 nu reprezintă un contract de prestări servicii, ci unul de finanțare, situație în care operațiunile nu sunt purtătoare de TVA, din moment ce, așa cum s-a arătat, Asociația nu deținea sportivi în favoarea cărora societatea comercială să presteze servicii”, după cum se arată în rechizitoriul finanțărilor ilegale de la FC Unirea.

Prin urmare, în ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu de care erau suspecți cei trei, s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Dosarul „Pomponio”, în care au calitatea de inculpați Dorin Conțan, Ioan Dobra și Ioan Lazăr dar și ceilalți angajați DGFP Alba, Ioan Sârbu și Ioan Ispas se află încă în curs de judecată la Curtea de Apel Alba Iulia iar la termenul de joi, 6 septembrie, continuă audierea martorilor din dosar.

De asemenea, posibilele finanțări ilegale de la FC Unirea fac obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Alba.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax