Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O creșă modernă va fi construită la Sebeș din fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Câte locuri va avea și când va fi gata

Publicat

O creșă modernă va fi construită la Sebeș, în Parcul Arini, lângă viitorul bazin de înot acoperit. Este vorba despre o creșă cu 40 de locuri, iar valoarea finanțării este de 11,8 milioane de lei.

Vineri, 2 septembrie 2022, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a fost prezent la sediul Companiei Naționale de Investiții din București pentru semnarea contractului de finanțare prin care va fi construită creșa în Parcul Arini din Sebeș.

„Noua creșă va fi amplasată în Parcul Arini, în proximitatea bazinului de înot didactic acoperit pentru a cărui construire avem deja un parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Terenul necesar pentru realizarea construcției este pus la dispoziție de Municipiul Sebeș și va avea suprafața de 1.600 metri pătrați.

Creșa va avea capacitatea de a primi aproximativ 40 de copii. Clădirea va fi eficientă energetic și va beneficia de toate facilitățile prevăzute de reglementările legale: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcțională, cabinet medical, spații administrative.

Spațiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puțin 10 metri pătrați pentru fiecare copil.

Acoperișul va putea fi folosit și pentru a fi amenajate spații verzi, terase înverzite. Tot pe acoperiș se vor monta panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară funcționării” a transmis Dorin Nistor, primarul Sebeșului.

Termenul maxim de realizare a investiției este anul 2025, iar managementul proiectului este asigurat de Compania Națională de Investiții.

„Documentațiile necesare obțineri acestei finanțări nerambursabile în valoare totală de 11.886.810,72 lei au fost realizate, în timp record, de echipa primăriei Sebeș. Este un proiect atractiv, cu elemente ecologice moderne, de a cărui fructificare va beneficia comunitatea noastră” a mai precizat primarul Dorin Nistor.

Potrivit documentației, creșa urmează să fie amplasată pe un teren în suprafață de 5.153 mp, aflat pe strada Parc Arini, nr. 4.

Creșa va avea o suprafață construită de 1.244,68 mp și o capacitate de 40 de copii.

Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc.

Constructia propusă are următoarrele dimensiuni: lățime 34,10 m și o lungime totală de 47,90 m. Înălțimea maximă a acoperișurilor înclinate este de 7,75 m de la CTA.

Accesele în cladire sunt separate pentru copii și personal.

Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabiltati – rampă acces, grupuri sanitare, coridoare, etc., configurate corespunzător.

Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă.

Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.

Imobilul pentru învățământ antepreșcolar, cu regim de înălțime P., este configurat după cum urmează:

Accesul pentru grupele pentru antepreșcolari se realizează la nivelul parterului pe latura scurtă a terenului, prin nucleul administrativ. Funcțiunea de creșa prevede următoarele spații:

  • 4 dormitoare,
  • 2 camere de joacă, prevazute cu vestiar filtru și grupuri sanitare,
  • grup sanitar persoane cu dizabilități,
  • zona de primire,
  • cabinet medical cu izolator,
  • zona adminstrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.

Sunt asigurate spații destinate parcării pe termen scurt a automobilelor aparținătorilor.

Vor fi amenajate 11 locuri de parcare, dintre care 2 pentru persoane cu dizabilități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax