Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O fetiță, obligată de mamă să cerșească pe străzile din Alba Iulia. Femeia și un bărbat trimiși în judecată de procurori

Publicat

Două persoane, dintre care o femeie, mama unei minore au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru că au forțat-o pe minoră să practice cerșetoria. 

Fapta este cu atât mai gravă din cauza faptului că procurorii spun că minora a fost amenințată de către mama să apeleze la mila celor prezenți pe străzile din Alba Iulia, mai exact în zona fostului magazin Unirea, actualul Mercur City Center.

În data de 21 martie 2023, dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Procurorii Parchetului, la solicitarea reporterilor alba24.ro, au prezentat pe scurt, starea de fapt, mai exact ce au făcut cei doi.

”În perioada 09.07.2022 – 18.07.2022, J., în calitate de persoană ce o avea în grijă pe persoană vătămată minoră R., și B., în calitate de mamă a persoanei vătămate R., prin amenințarea cu acte de violență, au determinat-o pe aceasta din urmă, să apeleze în mod repetat la mila publicului și să ceară sume de bani de la persoanele aflate în zona fostului magazin Unirea, din municipiul Alba Iulia”, au transmis procurorii din Alba Iulia.

Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

Fenomenul cerșetoriei a ajuns să fie o problemă vizibilă în Alba Iulia, în special în zona turistică, dar și în centrele comerciale. Însă, pe lângă localnicii care apelează la mila publică, în Alba Iulia, au apărut și cerșetori din alte județe.

Mai exact, persoane care sunt transportate din alte județe, în oraș, și care își câștigă existența apelând la mila oamenilor.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia a devenit ”raiul” cerșetorilor veniți din alte județe. Nu au concurență locală, iar autoritățile nu pot stopa fenomenul

Iar motivele pentru care pot face asta sunt extrem de simple: nimeni nu le face nimic, iar asta este susținută chiar de cei care cerșesc sau de persoanele care au grijă de ei.

Una dintre persoanele care a interancționat atât cu cerșetorii din alte județe, dar și cu cei care îi aduc la cerșit, a precizat pentru alba24.ro că orașul este unul bun pentru domeniu din mai multe motive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax