Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O firmă a început să vândă materiale medicale la suprapreț către spitalele din București, la o lună de la înființare


Publicat

O firmă înființată în septembrie, a început să vândă produse medicale la suprapreț, spitalelor din București. 

Potrivit ziarului Libertatea, Lara Med Impex SRL a fost înregistrată la 16 septembrie 2020. Pe 6 octombrie a luat primul contract. Până la finalul lunii, firma a încheiat 26 de contracte cu spitale, toate prin atribuire directă.

Societatea Lara Med Impex SRL a fost fondată pe 16 septembrie 2020 și, aproape două săptămâni mai târziu, la 28 septembrie, s-a înregistrat în portalul de achiziții publice.

După câteva zile, la 6 octombrie, a primit prin atribuire directă un contract pentru livrarea de pijamale cu Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Unele dintre produsele vândute au prețuri duble față de ce se găsește pe piață. De pildă, Spitalul Clinic Prof. dr. Th. Burghele a cumpărat 100 de halate chirurgicale din bumbac, în valoare de 10.200 de lei, cu 102 lei/bucată, în condițiile în care halatele similare de pe piață ajung undeva la 50-60 de lei.

Legătura cu un politician PMP

Conform datelor de la Registrului Comerțului, firma Lara Med Impex SRL este deținută de Diana Ionela Matache, asociată, în proporție de 50%, și la Dina Med Impex SRL, împreună cu soțul ei, Matache Marian Marius.

Citește știrea completă pe libertatea.ro

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    luni, 02.11.2020 at 11:56

    Face sistemul cate firme vrea, ca doar nu-i prost sa lase banii altora. Ca in toate domeniile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Sens giratoriu provizoriu în Partoș. Cum va fi reorganizată circulația la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș

Publicat

În cartierul Partoș din municipiul Alba Iulia va fi montat un sens giratoriu provizoriu pentru dirijarea circulației, la ieșirea spre Sebeș. Măsura a fost luată pentru fluidizarea traficului.

La momentul publicării acestui articol, în jurul orei 10:50, în zona respectivă se înregistra un blocaj în trafic, datorat noului giratoriu ce leagă șoseaua de centură de nodul A10 Alba Iulia Sud. În prezent autoritățile caută soluții pentru fluidizarea traficului și montarea noului sens giratoriu, care ar urma să aibă loc în zona 13:00.

Vezi și VIDEO: Agitație mare la nodurile Autostrăzii A10 de la Sebeș și Alba Iulia. Se fac ultimele „retușuri” înainte de inaugurare

La coborârea de pe pasarela de la intrare în Partoș dinspre Alba Iulia nu se va mai permite virarea spre stânga pentru intrarea pe șoseaua de centură, fiind trasată linie continuă.

Șoferii care vor să intre pe șoseaua de centură din direcția menționată vor trebui să parcurgă distanța până la noul sens giratoriu de la intersecția străzilor Regiment V Vânători cu Dacilor din Partoș.

Autoritățile locale speră ca prin această măsură să fie asigurată fluidizarea circulației și să nu mai fie create ambuteiaje.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Concurs pentru ocuparea unui post vacant de paznic. Condiții pentru candidați

Publicat

primaria aiud

Primăria Municipiului Aiud organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a postului contractual vacant, cu normă întreagă, de paznic din cadrul Serviciului Poliția Locală, Birou Ordinea și liniștea publică, Paza bunurilor, Protecție civilă, Situații de urgență, Compartiment Paza bunurilor din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud.

Condiţii specifice pentru ocuparea postului:

– studii medii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat

– aviz psihologic pentru funcția solicitată

– atestat profesional, potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecția persoanelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare

– vechime în muncă: minimum 1 an.

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile de ocupare a unui post contractual vacant, prevăzute la art. 3 din H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Condiții de desfășurare a concursului:

Data, ora și locul desfășurării probei scrise: 12.01.2021, ora 10:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;

Data și locul desfășurării interviului: 15.01.2021 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu.

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune până în data de 16.12.2020, ora 16:00 la Biroul Resurse Umane, Control Intern din cadrul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, telefon 0258 861310 interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: resurse@aiud.ro, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Ion Dumitrel: Votul din 6 Decembrie la fel de important precum votul de la alegerile locale (P)

Publicat

Prin votul exprimat la alegerile locale din 27 septembrie, ne-ați acordat încrederea dumneavoastră, mie și colegilor mei din Partidul Național Liberal și pentru asta vă mulțumesc încă o dată. Duminică, pe 6 noiembrie, mergem din nou la vot. De data aceasta, nu doar pentru binele comunității noastre, ci pentru binele întregii țări.

Pentru mine, votul pentru alegerile parlamentare este la fel de important ca cel din 27 septembrie. Pentru că noi, comunitățile locale, formăm un întreg și trebuie să funcționăm ca atare. Și pentru ca să ne putem dezvolta, ca să putem pune în practică tot ceea ce ne-am propus, este nevoie de proiecte comune. Ne-ați dat girul dumneavoastră pentru că ați crezut în puterea noastră de a gestiona treburile județului și de a vă reprezenta interesele. Succesul unor astfel de activități se sprijină însă pe bună coordonare între local și național, iar pentru asta avem nevoie de o reprezentare serioasă și responsabilă în Parlamentul României. Vocea noastră, a tuturor, trebuie să se audă dincolo de hotarele județului și de aceea, votul de duminică este foarte important.

Vă rog să veniți la vot duminică, cu aceeași încredere în Florin Roman și echipa de parlamentari a Partidului Național Liberal, iar votul dumneavoastră să ne fie chiar piatra de temelie pentru proiectele pe care ni le-am propus, pentru dezvoltarea comunităților, pentru siguranța și bunăstarea tuturor.

Să ne vedem cu bine și în siguranță și să consolidăm, de data aceasta, parteneriatul pentru România!

Ion Dumitrel,

Președintele Consiliului Județean Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum au răspuns cititorii Alba24 la întrebarea dacă s-ar vaccina anti-COVID, în condițiile în care vor avea această ocazie

Publicat

Cea mai mare parte a cititorilor Alba24 nu se vor vaccina împotriva Covid-19, atunci când vaccinul va fi disponibil, potrivit unui sondaj realizat de publicație. 

49% dintre cei care au răspuns la sondaj au votat ”NU”, 47% ”DA” și 4% au ales varianta ”Nu sunt sigur”.

În total au răspuns la sondaj 6.813 (IP-uri unice, s-a putut vota o singură dată).

Potrivit unui sondaj realizat la nivel național de Avangarde, citat de Europa Liberă, 30% dintre români s-ar vaccina anti-COVID, 25% nu ar face-o, iar 36% ar mai aștepta.

Citește și: SONDAJ: Vă veți vaccina împotriva COVID-19? România va primi peste 1,2 milioane de doze de vaccin, la începutul anului 2021

Cât privește intrarea țării în carantină, 60% dintre români cred că România va intra în carantină după alegerile din 6 decembrie în timp ce 13% cred că nu. 27% dintre cei intervievați au spus că nu știu sau nu răspund la întrebare.

Peste jumătate dintre respondenți (54%) spun că nu ar accepta o carantină precum cea instituită la începutul anului, în timpul perioadei de urgență, o astfel de măsură fiind susținută de 34%.

România ar putea primi la începutul anului viitor o primă tranșă de 1.290.000 de doze de vaccin anti COVID-19, a anunțat în urmă cu 3 săptămâni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Foto: Pixabay

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate