Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O grădiniță, o școală gimnazială și un liceu din Alba Iulia intră în reparații. Se vor înlocui acoperișul și țevile de apă


Publicat

Trei unități de învățământ din municipiul Alba Iulia vor intra în reparații. Primăria alocă peste 650.000 de lei pentru schimbarea acoperișului deteriorat, înlocuirea jgheaburilor și a burlanelor corodate, dar și a țevilor de apă.  

Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație privind lucrări de reparații curente la trei unități de învățământ din municipiul Alba Iulia, respectiv Grădinița cu program prelungit “Scufița Roșie” , Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” și Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 666.000 de lei, din care:

  • 267.000 de lei pentru Grădinița cu program prelungit „Scufița Roșie”
  • 189.000 de lei pentru Liceul Tehnologic “Dorin Pavel”
  • 210.000 de lei pentru Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”

Potrivit caietului de sarcini, la Grădinița cu program prelungit „Scufița Roșie” din Alba Iulia se vor executa lucrări de reparații de urgență la șarpantă (se va înlocui învelitoarea existentă) și se vor înlocui țevile de apă caldă, apă rece și încălzire din subsol.

„Astfel se vor înlocui elementele de șarpantă deteriorate și învelitoarea din țiglă în totalitate, jgheaburi și burlane precum și distribuția apă rece, apă caldă și încălzire în subsol.

Acoperișul clădirii a fost executat în anul 1996, iar de atunci nu s-au mai executat lucrări de reparații asupra lui. După verificările efectuate pe teren s-a constatat că țiglele sunt deteriorate, exfoliate, o parte sunt luate de vânt, elementele de rezistență ale șarpantei (căpriori, pane, popi, cosoroabe, grinzi, etc) sunt parțial deterioarate, jgheaburile și burlanele sunt corodate. Datorită neetanșeității acoperișului au apărut infiltrații din apele meteorice la nivelul podului și la ultimul nivel.

De asemenea, se impune înlocuirea distribuției de apă rece, apă caldă și încălzire din subsol, instalația fiind realizată în anul 1998. În urma verificărilor în teren s-au constatat scurgeri de apă, țevile sunt corodate, izolația este desprinsă iar robineții nu mai închid”, se precizează în document.

La Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia se vor înlocui elementele de șarpantă, învelitoarea, jgheaburile și burlanele și se va curăța și igieniza podul.

În momentul de față în clădirea internatului funcționează la parter și etajul 1 Școala postliceală sanitară, iar la etajul 2 se află internatul.

Potrivit caietului de sarcini, acoperișul clădirii a fost executat în anul 1996 iar de atunci nu s-au mai executat reparații asupra lui.

„După verificările efectuate în teren s-a constatat că țiglele sunt deteriorate, exfoliate, o parte sunt luate de vânt, iar elementele de rezinstență ale șarpantei (căpriori, pane, popi, cosoroabe, grinzi, șipci, etc.) sunt parțial deteriorate. De asemenea, jgheaburile și burlanele pentru realizarea scurgerii apelor pluviale sunt corodate și necesită a fi înlocuite. 

Totodată se impune o curățare/igienizare a podului clădirii în suprafață de 350 mp, lucrare care se impune datorită acumulării în timp a dejecțiilor păsărilor și care determină o încărcare crescută asupra tavanelor și care degajă un miros înțepător fiind un potențial focar de infecție. 

Datorită neetanșeității acoperișului au apărut infiltrații din apele meteorice la nivelul podului și a ultimului nivel”, se precizează în caietul de sarcini.

La Școala gimnazială „Vasile Goldiș” din municipiu se vor înlocui elementele de șarpantă și învelitoare, jgheaburile și burlanele.

„Acoperișul clădirii a fost executat în anul 1996 iar de atunci nu s-au mai executat lucrări de reparații asupra lui. După verificările efectuate în teren s-a constatat că țiglele sunt deteriorate, exfoliate, o parte sunt luate de vânt, elementele de rezistență ale șarpantei (căpriori, pane, popi, cosoroabe, grinzi, șipci, etc) sunt parțial deteriorate iar jgheaburile și burlanele sunt corodate. Datorită neetanșeității acoperișului au apărut infiltrații din apele meteorice la nivelul podului și a ultimului nivel”, se precizează în caietul de sarcini.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Grindină și ploaie torențială la Răhău. SVSU a intervenit pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor

Publicat

Luni seara a fost ploaie torențială însoțită de grindină, la Răhău – Sebeș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, apa a intrat și în curțile oamenilor, astfel încât voluntarii de la SVSU au intervenit unde a fost nevoie.

Județul Alba s-a aflat sub Cod Portocaliu de furtună, însă nu și zona Alba Iulia – Sebeș, chiar dacă aici a plouat torențial, luni seara.

La Răhău, grindina ar fi făcut și pagube în gospodăriile oamenilor.

sursă foto: Facebook (Dorin Nistor)

 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

UPDATE FOTO: ACCIDENT MORTAL în Lunca Mureșului. Un bărbat a murit prins sub un tractor care s-a răsturnat

Publicat

Un bărbat de aproximativ 43 de ani a murit, luni seara, după ce un tractor s-a răsturnat, în Lunca Mureșului. A rămas prins sub utilaj, iar forțele de intervenție au constatat decesul, bărbatul având leziuni incompatibile cu viața.

UPDATE 1, ora 21.42: Bărbatul, de aproximativ 43 de ani, nu a mai putut fi salvat. Avea leziuni incompatibile cu viața, transmite ISU Alba. Acesta a fost scos de localnici, înainte să ajungă forțele de intervenție, de sub tractorul ce era răsturnat într-un șanț colector.

Știrea inițială

O persoană a fost rănită într-un accident de tractor, la Lunca Mureșului, luni seara.

Din primele date, potrivit ISU Alba, aceasta este prinsă sub utilaj.

La fața locului s-au deplasat echipaje ISU (Detașamentul Aiud) cu modul de descarcerare și de la Ambulanță (SAJ Alba).

UPDATE: Potrivit ISU Alba, este vorba despre un bărbat, care ar fi rănit grav.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

LISTA actualizată a țărilor ”zonă verde” pentru care nu este nevoie de carantină sau izolare, la sosirea în România

Publicat

vama

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni  Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7 iulie.

LISTA țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor (asimptomatice) care sosesc în România din acestea:

1. BULGARIA

2. MONACO

3. CROAȚIA

4. REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI AL IRLANDEI DE NORD

5. CEHIA

6. POLONIA

7. AUSTRIA

8. ISLANDA

9. ELVEȚIA

10. SPANIA

11. FRANȚA

12. BELGIA

13. GERMANIA

14. SLOVENIA

15. DANEMARCA

16. ȚĂRILE DE JOS

17. ITALIA

18. NORVEGIA

19. SLOVACIA

20. IRLANDA

21. LIECHTENSTEIN

22. GRECIA

23. CIPRU

24. FINLANDA

25. MALTA

26. LITUANIA

27. UNGARIA

28. ESTONIA

29. LETONIA

30. ANDORRA

31. INSULELE FEROE

32. VATICAN

Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor (asimptomatice) care sosesc în România din acestea

1. CANADA

2. MAROC

3. ALGERIA

4. AUSTRALIA

5. RWANDA

6. URUGUAY

7. JAPONIA

8. COREEA DE SUD

9. GEORGIA

10. NOUA ZEELANDĂ

11. TUNISIA

12. THAILANDA

surse: Grupul de Comunicare Strategică, cnscbt.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii vor putea compara ofertele RCA pe o platformă online oficială, pentru a alege cea mai potrivită asigurare

Publicat

Prețurile RCA vor putea fi comparate în curând printr-o platformă online oficială cu toate ofertele din piață, gestionată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), a anunțat luni asociația. Noul instrument de informare va furniza nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României.

În piață sunt mai multe platforme online de comparare a ofertelor RCA, dar surse din industrie spun că aceste instrumente private nu ar afișa toate informațiile privind ofertele existente.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a anunțat luni că a consultat de curând atât Autoritatea de Supraveghere Financiară, cât și Consiliul Concurenței și va proceda la operaționalizarea unui sistem de informare a consumatorilor de asigurări RCA cu privire la nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României.

Prin intermediul acestui nou instrument, asigurații vor putea obține on-line informații privind prețul poliței RCA, având, în același timp, siguranța respectării legislației în vigoare și criteriile de securitate a informațiilor.

„Am pornit de la constatarea că, în prezent, la stabilirea primei de asigurare RCA, riscurile luate în considerare pot fi destul de segmentate, iar informațiile publice nu sunt întotdeauna disponibile în mod transparent pentru un potențial asigurat. Astfel, diferențele de primă pot fi înțelese mai greu, uneori, nu numai de la o persoană la alta, ci și în cazul în care o persoană deține mai multe autovehicule cu caracteristici diferite. Un comparator de asigurări RCA reprezintă o soluție pentru o mai ușoară, corectă și completă informare a consumatorilor de asigurări RCA”, a declarat Mădălin Roșu, Președintele BAAR.

Scopul acestui comparator este acela de a veni în sprijinul consumatorilor, prin facilitarea accesului acestora la informații corecte și obiective.

În comunicatul transmis luni, 6 iulie, BAAR mai spune că „stabilirea prețului poliței RCA depinde de o multitudine de factori, dintre care amintim doar câțiva, cum ar fi: clasa de bonus/malus (istoricul daunalității) în care se încadrează persoana respectivă, vârsta acesteia, capacitatea cilindrică a vehiculului. Toți acești parametri vor fi luați în calcul la implementarea proiectului, astfel încât, prima de asigurare afișată prin intermediul comparatorului RCA să fie aceea la care persoana interesată ar putea încheia polița RCA cu un anumit asigurător”.

Pentru a respecta legislația GDPR în vigoare, în cadrul comparatorului RCA, datele de identificare ale persoanei vor fi protejate printr-un sistem criptat, care asigură confidențialitatea informațiilor. BAAR precizează că această inițiativă nu intră în contradicție cu principiile Directivei Europene privind distribuția in asigurări așa cum acestea sunt transpuse în legislația românească, comparatorul RCA neavând scop comercial, ci doar de informare, oferind posibilitatea consumatorilor de a “compara produse de asigurare RCA disponibile pe piață”. Totodată, modul de funcționare al comparatorului și mijloacele tehnice de securitate vor asigura respectarea principiilor și regulilor de concurență privind schimbul de informații.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) este o asociatie profesională care are ca membri toate societățile de asigurare autorizate să practice, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie (RCA).

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate