Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O grădiniță, o școală gimnazială și un liceu din Alba Iulia intră în reparații. Se vor înlocui acoperișul și țevile de apă

Publicat

Trei unități de învățământ din municipiul Alba Iulia vor intra în reparații. Primăria alocă peste 650.000 de lei pentru schimbarea acoperișului deteriorat, înlocuirea jgheaburilor și a burlanelor corodate, dar și a țevilor de apă.  

Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație privind lucrări de reparații curente la trei unități de învățământ din municipiul Alba Iulia, respectiv Grădinița cu program prelungit “Scufița Roșie” , Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” și Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 666.000 de lei, din care:

  • 267.000 de lei pentru Grădinița cu program prelungit „Scufița Roșie”
  • 189.000 de lei pentru Liceul Tehnologic “Dorin Pavel”
  • 210.000 de lei pentru Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”

Potrivit caietului de sarcini, la Grădinița cu program prelungit „Scufița Roșie” din Alba Iulia se vor executa lucrări de reparații de urgență la șarpantă (se va înlocui învelitoarea existentă) și se vor înlocui țevile de apă caldă, apă rece și încălzire din subsol.

„Astfel se vor înlocui elementele de șarpantă deteriorate și învelitoarea din țiglă în totalitate, jgheaburi și burlane precum și distribuția apă rece, apă caldă și încălzire în subsol.

Acoperișul clădirii a fost executat în anul 1996, iar de atunci nu s-au mai executat lucrări de reparații asupra lui. După verificările efectuate pe teren s-a constatat că țiglele sunt deteriorate, exfoliate, o parte sunt luate de vânt, elementele de rezistență ale șarpantei (căpriori, pane, popi, cosoroabe, grinzi, etc) sunt parțial deterioarate, jgheaburile și burlanele sunt corodate. Datorită neetanșeității acoperișului au apărut infiltrații din apele meteorice la nivelul podului și la ultimul nivel.

De asemenea, se impune înlocuirea distribuției de apă rece, apă caldă și încălzire din subsol, instalația fiind realizată în anul 1998. În urma verificărilor în teren s-au constatat scurgeri de apă, țevile sunt corodate, izolația este desprinsă iar robineții nu mai închid”, se precizează în document.

La Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia se vor înlocui elementele de șarpantă, învelitoarea, jgheaburile și burlanele și se va curăța și igieniza podul.

În momentul de față în clădirea internatului funcționează la parter și etajul 1 Școala postliceală sanitară, iar la etajul 2 se află internatul.

Potrivit caietului de sarcini, acoperișul clădirii a fost executat în anul 1996 iar de atunci nu s-au mai executat reparații asupra lui.

„După verificările efectuate în teren s-a constatat că țiglele sunt deteriorate, exfoliate, o parte sunt luate de vânt, iar elementele de rezinstență ale șarpantei (căpriori, pane, popi, cosoroabe, grinzi, șipci, etc.) sunt parțial deteriorate. De asemenea, jgheaburile și burlanele pentru realizarea scurgerii apelor pluviale sunt corodate și necesită a fi înlocuite. 

Totodată se impune o curățare/igienizare a podului clădirii în suprafață de 350 mp, lucrare care se impune datorită acumulării în timp a dejecțiilor păsărilor și care determină o încărcare crescută asupra tavanelor și care degajă un miros înțepător fiind un potențial focar de infecție. 

Datorită neetanșeității acoperișului au apărut infiltrații din apele meteorice la nivelul podului și a ultimului nivel”, se precizează în caietul de sarcini.

La Școala gimnazială „Vasile Goldiș” din municipiu se vor înlocui elementele de șarpantă și învelitoare, jgheaburile și burlanele.

„Acoperișul clădirii a fost executat în anul 1996 iar de atunci nu s-au mai executat lucrări de reparații asupra lui. După verificările efectuate în teren s-a constatat că țiglele sunt deteriorate, exfoliate, o parte sunt luate de vânt, elementele de rezistență ale șarpantei (căpriori, pane, popi, cosoroabe, grinzi, șipci, etc) sunt parțial deteriorate iar jgheaburile și burlanele sunt corodate. Datorită neetanșeității acoperișului au apărut infiltrații din apele meteorice la nivelul podului și a ultimului nivel”, se precizează în caietul de sarcini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax