Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”O imagine cât o mie de cuvinte”: Cum arată și cât costă tratamentul pentru o singură zi a unui bolnav COVID pe o secție ATI

Publicat

RO-Vaccinare a publicat o imagine impresionantă cu zeci de medicamente care sunt administrate, într-o singură zi, bolnavilor COVID aflați în terapia intensivă, scrie românia24.ro

„O imagine cât o mie de cuvinte: tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19. Acesta este tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19.

Cadrele medicale susțin că alternativa este simplă și sigură: vaccinarea.

Prin vaccinarea cu schemă completă se reduce considerabil riscul de infectare, de transmitere, de spitalizare și deces”, arată sursa citată.

În imagine apar zeci de cutii de medicamente, flacoane, soluţii perfuzabile și fiole.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Reportaj în secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. „Aici este granița dintre viață și moarte”

RO-Vaccinare precizează că va reveni cu tratamentul unei persoane care a rămas cu sechele după trecerea prin boală.

Costurile cu un pacient COVID internat la ATI, la spitalul din Alba Iulia. Sumele cheltuite pentru recuperare și forme ușoare

1000 de euro se cheltuiește, pe zi, pentru salvarea pacienților de pe secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Mai exact, 4.515 lei pe zi este costul la care se ridică tratamentul pe care medicii îl folosesc pentru a-i salva pe cei în stare gravă, potrivit datelor obținute de reporterii alba24.ro.

O medie arată că la spitalul din Alba Iulia, pe secția ATI, un pacient stă în jur de 11 zile. Dacă este salvat de medici, nu pleacă acasă, ci trece pe secția de recuperare, unde și acolo se cheltuie sume mari de bani zilnic pentru tratamente.

CITEȘTE ȘI: Costurile cu un pacient COVID internat la ATI, la spitalul din Alba Iulia. Sumele cheltuite pentru recuperare și forme ușoare

Pe secția de Infecțioase, unde sunt tratați pacienții cu forme ușoare sau medii, costul pe zi pentru tratarea unui pacient ajunge la 1.838 de lei pe zi.

Dacă un pacient în stare gravă ajunge pe ATI și medicii se luptă 10 zile pentru salvarea acestuia, costurile se ridică la 45.150 de lei, adică undeva la 11.000 de euro.

Apoi, dacă este salvat de către medici, merge pe secția de recuperare, unde o zi de tratament se ridică la 1.838 de lei.

sursă: românia24.ro.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    duminică, 12.12.2021 at 14:40

    ESTE o Imagine FOARTE Sugestiva !Mai Ales Pentru Minstrul Sanatatii, PSDS-istUL Rafila !! Si Pentru ex. Senato(a)rul haAUR, ” Zeita ” Diana Sosoanca !!!!!

  2. Ideea

    duminică, 12.12.2021 at 16:29

    Sfinta treime aflata la carma, e ocupa cu prostii si imparteala, in loc sa gandeasca vreun grasan si sa ceara ca tratamentul pentru vindecarea cretinilor nevaccinati sa le fie imputat ! Nu te-ai vaccinat, te-ai imbolnavit si nu ai cu ce plati ? Atunci, sa te salveze ,,prealatii,, care te-au sfatuit prost sa nu te vaccinezi, anume ca sa le devii marfa la inmormantare!

  3. Dany

    luni, 13.12.2021 at 08:35

    Daca baga in unul tot ce se vede in poza e clar ca ala nu moare de covid.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax