Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

O irlandeză născută în Alba Iulia își caută familia biologică, după 35 de ani de la adopție. Povestea Lilianei Biro

Publicat

lili

O femeie născută în Alba Iulia, stabilită acum în nordul Irlandei, își caută părinții biologici, la peste 35 de ani de când a fost adoptată. Aceasta a postat un mesaj pe „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“. Lili Biro s-a născut la Alba Iulia în data de 31 iulie 1982 și, la scurt timp după naștere, a ajuns la un orfelinat din Târgu Mureș, de unde a fost adoptată.

Ca orice copil în situația ei, Lili a crescut cu o întrebare în suflet, legată de familia ei naturală. ”Doresc așa de mult să îmi găsesc părinții” a scris aceasta pe platforma dedicată copiilor adoptați.

“La scurt timp după naștere am fost transferată la orfelinatul din Târgu Mureș. În fotografia alb negru sunt eu când am fost adoptată de către părinții mei, Aurel și Lina. Din păcate, dânşii nu mai sunt în viață de mulți ani. În prezent am 36 de ani, sunt căsătorită, am 3 copii și sunt stabilită în nordul Irlandei. Doresc așa de mult să-mi găsesc familia biologică! Nu cunosc numele părinților mei biologici, dar poate că cineva cu numele de familie Biro mă recunoaște. Vă mulțumesc pentru orice mic ajutor pe care mi-l puteți oferi și vă rog să îmi fiți alături cu o DISTRIBUIRE a postului, care poate va ajunge la persoana care îmi cunoaște povestea”, a scris Lili Biro.

UPDATE: Iniţial, Liliana a comunicat că numele de familie era Bojan. Însă, după verificarea unor documente, aceasta a transmis că numele său de familie era de fapt Biro.

Sute de oameni au încercat să o ajute, distribuindu-i mesajul și încercând să facă conexiuni, sau, măcar, transmitându-i o încurajare.

Copiii niciodată uitați ai României

Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită la Gallway – în Irlanda, ea însăși cu o poveste impresionantă, este cea care a ințiat, în urmă cu patru ani, pe facebook, grupul „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“, o platformă dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile.

Vezi și: O canadiancă adoptată în anii 90 dintr-o casă de copii din Alba, își caută părinții. 27 de ani de întrebări

Ileana a fost mulţi ani în căutarea fraţilor daţi spre adopţie în străinătate în anii `90. Şi-a găsit una dintre surori în urmă în Anglia și și-a căutat vreme îndelungată celălalt frate, dat spre adopţie în vara anului 1990, la vârsta de 3 ani. Aşa a ajuns să lanseze în ianuarie 2015, platforma dedicată celor care se află în aceeași situație cu ea.

Sunt puține informații legate de adopțiile din anii 90 și la fel de puține despre cele de dinainte, din perioada comunistă.

Ajunşi la vârsta maturităţii, unii dintre copiii români de atunci sunt astăzi cetăţeni străini, iar mulţi dintre ei îşi caută părinţii. Ileana spune că cei mai mulţi pornesc la drum cu o fotografie, numele mamei sau al tatălui, numele judeţului sau al localităţii de baştină.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

PREZENŢA la VOT, ora 15.00: ALBA în top 10 judeţe cu prezenţă mai mare la vot la referendum. 28,7% la europarlamentare

Publicat

sectie vot alba alegatori

Până la ora 15.00, procentul prezenţei la vot în judeţul Alba s-a apropiat de pragul de 30%. La europarlamentare era de 28,70% şi la referendumul pentru justiţie, de 25,55%. Urnele sunt deschise până la ora 21.00. După ora 12.00, secţiile de votare din Alba Iulia s-au aglomerat. La unele secţii de votare, oamenii au aşteptat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba a reclamat la BEJ prezenţa unor afișe electorale cu candidați ai Opoziţiei în vecinătatea secțiilor de votare

Publicat

afise electorale

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Județean după ce reprezentanţi ai formaţiunii politice au văzut, duminică, în apropierea unor secţii de votare din judeţ, afișe electorale cu candidați PNL, USR-PLUS, PMP și ai altor partide. PSD Alba transmite că un astfel de afiș, cu reprezentanți ai PNL, a fost identificat în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Prezența la VOT în orașele din Alba, ora 14: Cei mai mulți la Câmpeni, Alba Iulia, Blaj. La polul opus Baia de Arieș

Publicat

vot europarlamentare

În orașele din județul Alba, prezența la vot era de peste 20% în jurul orei 14:00, la europarlamentare, în afară de Baia de Arieș unde se înregistra o prezență de 17, 09%. Cea mai mare prezența în afara de Alba Iulia, 14.788 de votanți, – 27, 03%, se înregistra la Câmpeni, 1.480 de votanți cu un […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Scenă inedită de la alegerile din judeţul Alba. O mireasă a votat în ziua nunţii

Publicat

nunta vot

O situaţie mai puţin obişnuită a fost la una dintre secţiile de votare din Alba. În ziua nunţii, o mireasă îmbrăcată în tradiţionala rochie albă, a venit să-şi exprime dreptul de a vota, alături de o domnişoară de onoare. Nici măcar ziua nunţii nu a împiedicat-o pe tânără să-şi exprime votul. Între ceremonia civilă, cea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate