Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

O irlandeză născută în Alba Iulia își caută familia biologică, după 35 de ani de la adopție. Povestea Lilianei Biro

Publicat

lili

O femeie născută în Alba Iulia, stabilită acum în nordul Irlandei, își caută părinții biologici, la peste 35 de ani de când a fost adoptată. Aceasta a postat un mesaj pe „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“. Lili Biro s-a născut la Alba Iulia în data de 31 iulie 1982 și, la scurt timp după naștere, a ajuns la un orfelinat din Târgu Mureș, de unde a fost adoptată.

Ca orice copil în situația ei, Lili a crescut cu o întrebare în suflet, legată de familia ei naturală. ”Doresc așa de mult să îmi găsesc părinții” a scris aceasta pe platforma dedicată copiilor adoptați.

“La scurt timp după naștere am fost transferată la orfelinatul din Târgu Mureș. În fotografia alb negru sunt eu când am fost adoptată de către părinții mei, Aurel și Lina. Din păcate, dânşii nu mai sunt în viață de mulți ani. În prezent am 36 de ani, sunt căsătorită, am 3 copii și sunt stabilită în nordul Irlandei. Doresc așa de mult să-mi găsesc familia biologică! Nu cunosc numele părinților mei biologici, dar poate că cineva cu numele de familie Biro mă recunoaște. Vă mulțumesc pentru orice mic ajutor pe care mi-l puteți oferi și vă rog să îmi fiți alături cu o DISTRIBUIRE a postului, care poate va ajunge la persoana care îmi cunoaște povestea”, a scris Lili Biro.

UPDATE: Iniţial, Liliana a comunicat că numele de familie era Bojan. Însă, după verificarea unor documente, aceasta a transmis că numele său de familie era de fapt Biro.

Sute de oameni au încercat să o ajute, distribuindu-i mesajul și încercând să facă conexiuni, sau, măcar, transmitându-i o încurajare.

Copiii niciodată uitați ai României

Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită la Gallway – în Irlanda, ea însăși cu o poveste impresionantă, este cea care a ințiat, în urmă cu patru ani, pe facebook, grupul „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“, o platformă dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile.

Vezi și: O canadiancă adoptată în anii 90 dintr-o casă de copii din Alba, își caută părinții. 27 de ani de întrebări

Ileana a fost mulţi ani în căutarea fraţilor daţi spre adopţie în străinătate în anii `90. Şi-a găsit una dintre surori în urmă în Anglia și și-a căutat vreme îndelungată celălalt frate, dat spre adopţie în vara anului 1990, la vârsta de 3 ani. Aşa a ajuns să lanseze în ianuarie 2015, platforma dedicată celor care se află în aceeași situație cu ea.

Sunt puține informații legate de adopțiile din anii 90 și la fel de puține despre cele de dinainte, din perioada comunistă.

Ajunşi la vârsta maturităţii, unii dintre copiii români de atunci sunt astăzi cetăţeni străini, iar mulţi dintre ei îşi caută părinţii. Ileana spune că cei mai mulţi pornesc la drum cu o fotografie, numele mamei sau al tatălui, numele judeţului sau al localităţii de baştină.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate