Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O nouă funcție de conducere va fi introdusă în școli. Ce responsabilități sunt propuse

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Ministrul Educației susține că ar urma să fie introdusă o nouă funcție de directori în școli. Acesta va fi legătura dintre autoritatea locală, școală și comunitate.

Este vorba despre funcția de director administrativ în unitățile de învățământ. Ar urma să fie propusă într-o nouă lege a Educației în învățământul preuniversitar, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

“Propun instituirea funcției de director administrativ în nouă lege a Educației, care să fie o punte între școală și autoritatea locală. Trebuie să sprijine bunul mers al personalului didactic și nedidactic, să fie legătura cu comunitatea locală.

El ar trebui să aibă competențe în științe economice și ale administrației economice, iar prin programe ca PNRR și CRED vom putea finanța dezvoltarea lor”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Directorul administrativ nu va avea normă didactică. “Liderul trebuie să rămănă însă directorul de școală, directorul și directorul adjunct să fie manageri educaționali”, a subliniat ministrul.

De ce ar fi necesară înființarea funcției de director administrativ

Ministrul a explicat de ce propune noua funcție:

“Un director poate fi excepțional, dar în același timp nu poate gestiona sau citi un buget. Sau dacă va fi căutat să rezolve o problemă administrativă, directorul poate predă la ore. Directorii trebuie să fie lăsați să se ocupe de ceea ce trebuie să se ocupe,” a spus ministrul Cîmpeanu.

În ceea ce privește o nouă lege a educației, ministrul spune că speră ca aceasta intre în vigoare cel mai devreme în septembrie 2022 sau cel mai târziu în septembrie 2023.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax