Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă licitație pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului din Alba Iulia. Cum va arăta


Publicat

Lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au fost scoase din nou la licitație de Consiliul Județean Alba. Investiția se ridică la peste 6 milioane de lei și vizează construirea unui corp nou – subsol și parter – cu o suprafață totală utilă de peste 860 mp. 

Consiliul Județean Alba a lansat marți, 5 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţie „Extindere și dotare Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”.

Valoarea totală este estimată la 6.037.830 de lei, fără TVA. 

Licitația anterioară, lansată în data de 29 iunie, a fost anulată după ce singura ofertă depusă (Tobimar Construct SRL) a fost considerată inacceptabilă și/sau neconformă.

Potrivit caietului de sarcini, principala problemă actuală o reprezintă timpii de așteptare a pacienților ce trec pragul Unității de Primiri Urgențe (UPU) Alba Iulia. Acest lucru se datorează capacității insuficiente de primire a pacienților și implicit circuitelor funcționale slab eficientizate.

Dacă pentru cazurile de cod roșu și galben timpii de preluare a pacienților în ariile de lucru sunt conformi cu algoritmul național de triaj, pentru pacienții cod verde, albastru și alb acești timpi au cunoscut creșteri semnificative, de ordinul orelor (4 – 6 ore) datorită prezentărilor tot mai numeroase în UPU, de la an la an.

Aceasta duce la nemulțumiri atât din partea pacienților și aparținătorilor dar și din partea personalului medical care este nevoit să acorde asistență medicală în condiții improprii, sub o mare tensiune.

De asemenea, aparatura, echipamentele și dotările medicale aferente UPU actual, indispensabile în bunul mers al activităților zilnice întreprinse aici, au o vechime de circa zece ani, sunt insuficiente sau lipsesc.

Lucrările de intervenție vizează:

1. Reorganizare spații UPU existent

Se propune extinderea spațiilor existente de Urgențe Majore și Resuscitare prin realizarea unor legături funcționale în corpul propus posterior. Pentru asigurarea legăturilor funcționale se vor realiza intervenții la elementele structurale ale construcției existente și menținute (corp B) prin spargerea locală a parapeților de ferestre.

Plan UPU Alba Iulia

Plan UPU Alba Iulia

Salonul observație cazuri de scurtă durată este înlocuit de spațiul Urgențe Minore, care se extinde și în corpul propus.

Salonul observație cazuri de scurtă durată devine cameră pentru spitalizare provizorie prevăzută cu grup sanitar.

Se propune relocarea pediatriei în corpul nou propus, și crearea unui compartiment complex. În locul pediatriei existente se realizează spațiul pentru consultații urgențe cod alb și albastru „Fast Track”.

Spațiul secretariatului se mută în corpul nou, iar în locul acestuia se realizează un depozit și un spațiu destinat asistenței sociale și consilierii aparținătorilor pacienților.

Spațiul medicului șef se mută în corpul nou, iar în locul acestuia se creează o a doua sală odihnă medic de scurtă durată (medic gardă).

Plan parter extindere UPU Alba Iulia

Plan parter extindere UPU Alba Iulia

Se relochează în corpul nou de extindere spațiile: boxă deșeuri, lenjerie murdară, materiale curățenie și lenjerie curată.

2. Realizare corp extindere UPU (extindere UPU în zona posterioară a UPU existent, în imediata vecinătate a Blocului Alimentar)

Extinderea Unității de Primiri Urgențe va deservi spații precum primire urgențe minore, imediate și majore, spații tehnice, camere medici, sală întâlniri colective, vestiare, adăpost protecție civilă, etc.

Plan subsol extindere UPU Alba Iulia

Plan subsol extindere UPU Alba Iulia

Se va realiza un corp nou cu regim de înălțime S + P care se alipește pe două laturi de corpurile existente.

Suprafața utilă a extinderii UPU – subsol va fi de 320,80 mp, cea a extinderii UPU – parter de 536,89 mp și cea a filtrului de decontaminare de 6,09 mp (total 863,78 mp).

3. Amenajări exterioare

La nivelul subsolului se propune o curte de lumină. Aceasta va asigura iluminarea și ventilația naturală a grupurilor sanitare, a spațiului de întâlniri colective și biroului IT din subsol.

Se vor construi trotuare perimetrale și o rampă de acces care va face legătura dintre cele 2 niveluri ale cotelor amenajate ale terenului. Aceasta va fi amplasată între extinderea C5 – nouă propusă și corpul C + D.

Accesul în Decontaminare se va face printr-un sistem de 2 rampe – pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

4. Spațiu decontaminare

Se propune modernizarea spațiului decontaminării prin realizarea unei extinderi de tip filtru pentru spațiul de decontaminare. Extinderea se va realiza în zona de acces ambulanțe.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din comuna Săsciori, prins de polițiști în timp ce conducea o mașină, băut și fără permis. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Un tânăr de 27 de ani din comuna Săsciori s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere și fiind sub influența alcoolului. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 19 octombrie 2021, în jurul orei 02.00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un tânăr de 27 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Valea Sebeșului din localitatea Petrești, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Accident lângă Sebeș. Un tânăr de 18 ani a fost lovit de o mașină în timp ce circula pe marginea drumului

Publicat

politie noaptea

Un tânăr de 18 ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit de o mașină condusă de un alt tânăr. 

Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs la data de 18 octombrie 2021, în jurul orei 23.50, pe strada Valea Sebeșului din localitatea Petrești.

”Un tânăr de 21 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat un tânăr de 18 ani, din localitatea Petrești, care se afla pe marginea părții carosabile.

În urma accidentului rutier, pietonul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Sursă: IPJ Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Șpring a fost agresată de concubinul său care era sub influența alcoolului. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Publicat

pixabay free

Un bărbat din Șpring s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat iubita. Agresiunea s-a produs pe fondul unor discuții în contradictoriu și pe fondul consumului de alcool. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 18 septembrie 2021, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, de către o femeie, din comuna Șpring, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către concubin.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, în urma unor neînțelegeri spontane și pe fondul consumului de alcool, bărbatul, în vârstă de 46 de ani, și-ar fi agresat concubina.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de acesta, a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Autovehicule de transport persoane şi marfă, verificate de poliţiştii din Alba. 118 amenzi, dintre care 26 pentru viteză

Publicat

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului de persoane şi marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat 118 amenzi. Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, în cadrul acţiunii TRUCK&BUS, desfăşurată la nivel naţional.

În perioada 11 – 17 octombrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Au fost sancţionaţi 118 conducători de asemenea vehicule, din care 29 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 26 pentru viteză peste limita legală, 9 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 3 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, doi pentru conducere sub influența alcoolului, iar 37 pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

La acţiune, alături de poliţiştii rutieri, au participat şi poliţiştii de ordine publică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate