Connect with us
Publicitate

BLAJ

O nouă licitație pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă din Blaj. Valoarea contractului, majorată cu 460.000 de lei

Publicat

Primăria Blaj a lansat vineri o nouă licitație pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă de Sport din municipiu, după rezilierea contractului inițial pentru „neîndeplinirea obligațiilor contractuale”. Valoarea contractului este de peste 31,3 milioane de lei, cu aproximativ 460.000 de lei mai mult față de licitația anterioară din luna august 2020.

Contractul inițial, atribuit în noiembrie 2018 către firma italiană Frimat SPA, a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligațiilor contractuale”. În aproximativ un an și jumătate, constructorul a reușit să finalizeze fundația clădirii și a ridicat cca. 10 – 20 % din zidăria de la demisol. În luna februarie 2020, lucrările la Sala Polivalentă din Blaj erau „aproape în grafic”, declara primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Primăria Blaj a lansat vineri, 29 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru realizarea obiectivului de investiție “Sală Polivalentă de Sport cu capacitate 1.800 – 2.000 locuri în municipiul Blaj (rest de executat)”. Mai exact, contractul prevede execuția lucrărilor rămase neexecutate, aferente contractului nr. 22580/27.11.2018, contract reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale.

Valoarea totală estimată este de 31.365.439,82 de lei, fără TVA.

Citește și Se caută un nou constructor pentru Sala Polivalentă din Blaj. Contractul inițial, reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor

Reamintim faptul că o altă licitație a fost lansată la sfârșitul lunii august 2020. La procedură s-au înscris atunci cinci firme, respectiv: ACI Cluj, Manelli Impresa, asocierea Prenis SRL, Adriatica – SC DTS Unic Proiect SRL – Atlas Sport, asocierea Con-a – Con-a Operations, asocierea Conart Structuri – SC Kronos Life Construct SRL. Licitația a fost anulată după ce ofertele depuse au fost considerate ca fiind inacceptabile și/sau neconforme. Valoarea totală estimată era atunci de 30.900.672,95 de lei, fără TVA.

Prima licitație pentru realizarea sălii polivalente a fost câștigată în luna noiembrie 2018 de compania italiană Frimat SPA, firma fiind singurul ofertant. Valoarea contractului a fost de 25.030.571,03 de lei, fără TVA.

Stadiul lucrărilor, la 1 iulie 2020

Potrivit expertizei tehnice realizate în perioada iulie – august 2020, stadiul fizic al lucrărilor executate până la data de 1 iulie 2020 este următorul:

  • îmbunătățirea terenului de fundare – 100 %
  • fundația clădirii de tip radier general pe pernă de balast – 100 %
  • structuri portante verticale beton armat demisol – cca. 10 – 20 %
  • structuri portante orizontale beton armat, cota 0.00 – cca. 5 – 10 %

Potrivit caietului de sarcini, noul obiectiv va face parte din infrastructura sportivă a municipiului, alături de celelalte obiective de gen existente în oraș. Prin această investiție se dorește, pe de-o parte crearea unei dotări publice de importanță zonală, care să asigure desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentelor sportive naționale și internaționale, și pe de altă parte , să reprezinte o facilitate sportivă pentru practicarea sportului de performanță pentru echipa de volei a orașului, recunoscută în prezent pentru merite sportive deosebite. Investiția va fi suportată din bugetul local al municipiului Blaj și din bugetul județului Alba, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba.

Dată fiind lipsa unei astfel de dotări sportive la nivelul județului Alba, repsectiv al municipiului Blaj, se estimează că nouă investiție va acoperi cererea pentru organizarea de manifestări și competiții sportive la nivel județean și regional. În prezent aceste manisfestări în care sunt implicate echipele locale din județ, se externalizează în alte zone ale țării, creând un disconfort atât pentru echipe cât și pentru suporteri. Prin realizarea investiției se va obține o sală polivelentă de sport, cu o capacitate de 1.890 locuri pe scaune care respectă toate standardele naționale și europene pentru competițiile sportive de volei, handbal, baschet și tenis.

Noua sală va fi dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bine condiții a competițiilor sportive, conform cerințelor de omologare a sălilor de sport:

  • CEV Voleyball Competitions Regulations 2016 (categoria 3)
  • EHF Arena Construction Manual (teren handbal 48 x 28 m)
  • FIBA Europe – Official Basketball Rules
  • ITF tennis

Contractul cuprinde toate lucrările pentru realizarea investitiei precum și unele dotări, respectiv scaunele (locurile), lift, etc.

Durata de realizare a lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a execuției.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax