Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă licitație pentru reabilitarea termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia. Valoarea investiției

Publicat

Primăria Alba Iulia a lansat o nouă licitație pentru reabilitarea termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din municipiu. Procedura anterioară a fost anulată după ce au fost descoperite abateri grave de la prevederile legislative. Investiția este estimată la peste 4,4 milioane de lei, fiind finanțată prin PNRR. 

Primăria Alba Iulia a lansat vineri, 14 iulie, o nouă licitație pentru servicii de elaborare proiect, verificarea tehnică de calitate a proiectului, servicii de asistență tehnică și execuția de lucrări pentru obiectivul „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ – Grădinița nr. 12 finanțat prin PNRR”.

Valoarea totală este estimată la 4.477.407,03 lei, fără TVA. 

Reamintim faptul că licitația anterioară, lansată pe 27 iunie, a fost anulată după ce au fost descoperite abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului.

Potrivit documentației, proiectul urmărește îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior în cadrul Grădiniței nr. 12, situată pe strada Ștefan cel Mare, nr. 11 din Alba Iulia.

De asemenea, se urmărește reducerea consumului de gaze naturale combustibile utilizate la prepararea agentului termic pentru încălzire, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cu efect pozitiv asupra schimbărilor climatice, reducerea cheltuielilor cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă, reducerea costurilor cu climatizarea pe perioada de caniculă.

Printre măsurile de creștere a eficienței energetice a clădirilor publice se numără:

  • termoizolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică cu grosimea de 15 cm,
  • termoizolarea soclului cu polistiren extrudat de 10 cm,
  • izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel cu vata minerală bazaltică de 25 cm,
  • izolarea termică a planșeului peste subsol la intrados cu polistiren extrudat de 10 cm,
  • înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie cu performanță ridicată dotată cu grile de ventilare.

În cadrul proiectului se vor monta două cazane de pardoseală în condensație. De asemenea, se are în vedere instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice și apei calde menajere, control și monitorizare – conexiune WIFI.

Se vor înlocui corpuri de iluminat cu corpuri LED, se vor realiza instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Grădinița urmează să fie echipată cu o stație de încărcare pentru mașini electrice (conform ghid PNRR).

Alte tipuri de lucrări:

  • refacerea trotuarelor de protecție
  • executarea unei rampe pentru persoane cu dizabilități
  • refacerea acoperișului și a sistemelor de evacuare a apei pluviale
  • demontarea instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe fațade, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţie
  • devieri instalații de utilizare gaze naturale
  • lucrări de intervenții la finisaje exterioare și repararea elementelor de construcţie ale fațadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea clădirii
  • refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax