Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Seară de excepţie la Festivalul Internaţional „Poveşti”: Două piese de teatru au umplut sălile de spectacol

Publicat

Ce de-a treia zi Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” a adus pe scena din Alba Iulia marii actori ai teatrului românesc. Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Mircea Rusu sau Mircea Drîmbăreanu sunt doar câţiva dintre cei care au urcat pe scenă. Publicul s-a putut bucura de două piese de teatru inedite. „Miss Daisy şi şoferul ei”, un spectacol pentru toate vârstele, care a fost aplaudat la scenă deschisă de peste 500 de spectatori prezenţi la Casa de Cultură a Sindicatelor şi „Cină cu prieteni”, o piesă nerecomandată tinerilor sub 18 ani, ce a umplut sala Casei de Cultură a Studenţilor.

Piesa „Miss Daisy şi şoferul ei” a avut-o în prim plan pe Daisy, interpretată excepţional de Maia Morgenstern, o văduvă ajunsă la o vârstă venerabilă, cu o mulţime de calităţi, mai puţin şofatul. După ce distruge o maşină aproape nouă, fiul său, Bollie, decide că mama sa are nevoie de un şofer şi îl angajează pe Hoke, un bărbat de culoare, cu o vârstă înaintată. Ideea poveştii este construită în jurul relaţiei doamnei Daisy cu şoferul ei. Legată cu greu la început, relaţia se transformă, în timp, într-o prietenie trainică.
Cei peste 500 de spectatori prezenţi la Casa de Cultură a Sindicatelor au urmărit cu plăcere, timp de două ore, jocul actorilor, iar la sfârşit au aplaudat minute în şir. A fost dovada că interpretările celor trei actori – Maia Morgenstern (Miss Daisy), Mircea Rusu ( oke) şi Mircea Drîmbăreanu (Bollie) – au fost pe gustul lor.

Vineri, de la ora 20.30, Casa de Cultură a Studenţilor a găzduit piesa „Cină cu prieteni”. Timp de 12 ani, Gabe şi Karen au petrecut vacanţe şi weekend-uri împreună cu prietenii lor, Tom şi Beth; s-au invitat reciproc la nenumărate cine delicioase, şi-au crescut copiii, şi-au împărtăşit experienţele de viaţă ca nişte adevăraţi prieteni, aşteptându-se „să se îngraşe şi să îmbătrânească împreună”. Un fapt surprinzător le dă viaţa peste cap. Acesta reprezintă un şoc cu efecte neaşteptate pentru ambele cupluri şi, în egală măsură, un prilej al unor reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre natura relaţiilor umane.

Spectacolul s-a jucat cu sala plină, spectatorii fiind încântaţi de reprezentaţia actorilor. Piesa nu a fost recomandată tinerilor sub 18 ani, din cauza faptului că limbajul personajelor a fost unul fără restricţii, pentru a surprinde cât mai fidel scene din viaţa cotidiană prezentate.

Foto: Vali CIONTEA

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax