Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

O nouă taxă pentru români a intrat în vigoare din 31 martie. Se va plăti la magazin

Publicat

supermarket, cumparaturi

O nouă taxă pentru români a intrat în vigoare din 31 martie. Se va plăti la magazinDin 31 martie intră în vigoare o nouă taxă, pe care românii vor trebui să o plătească la magazine. Este vorba despre bani în plus pentru garanția pe sticlă. Măsura este menită să încurajeze consumatorii să recicleze.

Pentre fiecare recipient vom plăti în plus 50 de bani. Garanţia se va recupera de la acelaşi supermarket sau lanţ de magazine de unde au fost cumpărate sticlele, însă va fi nevoie de bonul fiscal.

De exemplu, pentru o navetă de 20 de sticle de bere plăteam 50 de lei. Acum vom achita în plus o garanţie de 50 de bani pentru fiecare sticlă. Adică 60 lei. Dacă ducem cele 20 de sticle înapoi la acelaşi supermarket sau lanţ de magazine de unde le-am cumpărat, împreună cu bonul fiscal, vom putea recupera cei 10 lei.

Nu vor putea fi reciclate borcanele şi nici sticlele de şampanie. Pe eticheta fiecărui produs va scrie clar dacă ambalajul este reutilizabil. Din depozitele magazinelor, sticlele vor ajunge înapoi la producător. 

Rata de reciclare acum este de 5 la sută. Autorităţileau obligaţia ca până la finalul anului să recileze 45% din masa de materiale ce pot fi reutilizabile. Însă România, alături de 13 ţări din Uniunea Europeană, risca să nu îşi atingă ţinetele de recilare nici anul acesta, caz în care Comisia Europeana va aplica sancţiuni foarte dure.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. un cetatean

    vineri, 01.03.2019 at 22:56

    De ce trebuie si bonul fiscal si sa mergi la acelasi magazin de unde ai cumparat produsul? Cred ca suntem prima tara din UE unde trebuie si bf si sa mergi la acelasi magazin pentru a primi garantia pe respetivul recipient. In restul tarilor mergi cu ambalajul IN ORICE MAGAZIN UNDE POTI SA RECICLEZI SI FARA BON FISCAL si primesti contravaloarea recipientului reciclat.
    Poate Consiliul Concurentei gaseste unele nereguli….. sau poate nu

  2. Raul

    sâmbătă, 02.03.2019 at 12:13

    cine dracu va mai cumpara ! pai in germania duci petul la aparat si iti da bon de reducere !
    mai bine merge dincolo si cumparam decat sa mai cumparam ceva din romania !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax