Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă tentativă de autorizare pentru fabrica de formaldehidă de pe platforma Kronospan: Studiul va fi analizat săptămâna viitoare

Publicat

Studiul de evaluare pentru obținerea avizului de mediu pentru construirea unei fabrici de formaldehidă a companiei „Kronochem”, la Sebeș va fi supus unei analize, săptămâna viitoare. Aceasta este o nouă încercare a companiei de a obține avizul de mediu, respins de mai multe ori în ultimii ani, motiv pentru care fabrica nu a avut aprobarea de a-și porni activitatea. Noua fabrică este prevăzută să producă anual nu mai puțin de 60.000 de tone de formaldehidă.

“Kronospan” Sebeş, prin divizia chimică “Kronochem” continuă demersurile în vederea construirii unei noi fabrici de formaldehidă pe platforma industrială din cartierul Mihail Kogălniceanu al municipiului Sebeş. În acest sens, conducerea companiei a formulat un studiu de evaluare adecvată pentru ROSCI Podișul Secașelor, Sebeș, Alba.

Studiul de evaluare adecvată are ca obiect „descrierea condițiilor inițiale din perimetrul potențial afectat de către investiția propusă, precum și a zonelor din imediata vecinătate”. Acesta urmărește „descrierea impactului potenţial pe care îl va avea investiţia asupra biodiversităţii, cu accent asupra habitatelor şi speciilor care au stat la baza desemnării sitului Natura 2000 pe suprafaţa căruia se află proiectul. Un capitol special este dedicat recomandărilor şi măsurilor de reducere a impactului asupra biodiversităţii”, după cum se menționează în text.

Studiul a fost întocmit în vederea derulării procedurii de Evaluare Adecvată necesar realizării proiectului de investiții !Construire instalație de producere a formaldehidei, capacitate de 60.000 t/an în loc. Sebes, jud Alba”. Acesta a fost solicitat în cadrul procedurii de emitere a Acordului de mediu de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu , prin Adresa nr. 1720 /21.11.2011. Pct.3, studiul realizându-se în conformitate cu Ordinul MMP 19/2010. Datele utilizate au fost cele furnizate de către beneficiar, SC „Kronochem” Sebeş, SRL şi cele culese de pe teren de către specialişti.

Fabrica de formaldehidă „Kronochem” Sebeş reprezintă un proiect al investitorilor aproape devenit realitate în 2010. Din cauza faptului că fabrica a fost ridicată atunci în lipsa unui acord de mediu, construcţia a fost demolată. Materialul publicat de Alba24 în luna martie poate fi citit aici.

Citiți aici Studiul de evaluare adecvată pentru construirea instalației de producere a formaldehidei, redactat de către „Kronochem” Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. vasile

    joi, 19.07.2012 at 18:48

    „Fabrica mortii” va incepe sa produca in curand indiferent de ce se intampla. Coruptia a ajuns la cel mai inalt nivel, jocurile sunt facute, autorizatiile sunt deja date. In cazul unui accident cartierul Kogalniceanu va disparea de pe harta!

  2. Aniela Prode

    vineri, 20.07.2012 at 08:47

    Bravo primarului Dancila si vicelui Bogdan zis Boieru.
    Si-au mai umplut odata buzunarele.

    Asa ne trebuie noua sebesenilor asta am votat.

  3. gogu

    vineri, 20.07.2012 at 15:10

    Daca era de la PDL nu s-ar fi autorizat nu ???Ca pe cineva doare in cot de sanatatea noastra si a copiilor nostrii !!!

  4. Pingback: “Kronospan” îşi extinde afacerea de la Braşov. Va fi dublat numărul angajaţilor, cu investiţii de 130 de milioane de euro | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax