Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O nouă zonă de agrement în Cetatea Alba Carolina. Proiectul de 9 milioane lei, pregătit pentru finanțare

Publicat

spatiu urban santuri cetate

Aproape 30.000 de metri pătrați din latura de nord a Cetății Alba Carolina, șanțul exterior, vor fi amenajați ca zonă verde, urmând să fie create și trasee pietonale și piste de biciclete. Proiectul, în valoare de peste 9 milioane lei, se află în etapa de precontractuală pentru finanțare prin POR 2014-2020.

Este vorba despre reconversia și reutilizarea unor terenuri degradate din perimetrul Cetății Alba Carolina, prin transformarea lor în zone de agrement și recreere.

Proiectul presupune crearea unei zone verzi pe latura nordică perimetrală a Cetății istorice, în suprafaţă de 26.476 mp, perioada de derulare a lucrărilor fiind de 12 luni.

De asemenea, pe o suprafață de 29.000 mp vor fi amenajate trasee de vizitare mobilate, piste de biciclete, module de odihnă în spațiu deschis. Toate acestea ar urma să fie realizate tot în 12 luni.

Proiectul “Reconversie funcțională, şanţ exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina, spaţii publice amenajate pentru agrement şi petrecerea timpului liber” a fost verificat din punct de vedere tehnic și al eligibilității financiare, aflându-se acum în etapa precontractuală pentru finanțarea prin POR 2014-2020.

Bugetul total al proiectului, potrivit cererii aprobate de finanțator, este de 9.247.426,36 lei (inclusiv TVA), din care 7.803.242,45 lei cheltuieli eligibile și 1.444.183,91 lei cheltuieli neeligibile. Municipiul Alba Iulia va trebui să suporte cheltuielile neeligibile și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului (156.064 lei).

Vezi mai multe detalii despre proiect: Zonă de promenadă şi agrement în şanţul exterior al Cetăţii Alba Carolina, Latura de Nord. Investiţie de 9 milioane lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax