Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O primărie din Alba trebuie să îi achite daune morale de 50.000 de lei fostului secretar general al comunei. Decizia e definitivă

Publicat

O primărie din Alba trebuie să îi achite daune morale de 50.000 de lei fostului secretar general al comunei. Fostul secretar general comunei Șona, Marian Bogdan Matei a câștigat definitiv un proces cu Primăria unde a fost angajat.

Acesta urmează să primească daune morale de 50.000 de lei pentru repararea pagubei cauzate prin emiterea unui act administrativ care avea ca scop să-l îndepărteze din instituție și pentru că a fost hărțuit moral la locul de muncă.

Marian Bogdan Matei a stârnit o adevărată revoluție la locul de muncă după ce a sesizat Agenția Națională de Integritate, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Prefectura despre faptul că în instituția unde lucrează ilegalitățile curg pe bandă rulantă, scrie G4Media.ro. Acesta reclama, printre altele, conflictul de interese pentru un consilier local, nelegalitatea unor hotărâri de Consiliu Local, incompatibilitatea unui funcționar public și derularea suspectă a unui concurs de angajare.

O primărie din Alba trebuie să îi achite daune morale de 50.000 de lei fostului secretar general al comunei

Fostul secretar al comunei Șona a trimis sesizările invocând Legea avertizorului de integritate, legislație menită să îi protejeze de eventualele represalii pe funcționarii care fac astfel de dezvăluiri cu bună-credință. Primarul comunei, Teodor Florin Mărginean (PNL), a dispus mutarea forțată a lui Matei pe un post similar, la o primărie a unui coleg de partid și aflată la 70 de kilometri distanță.

Citește și Scandal cu înregistrări audio și reclamații la ANI, între secretarul și primarul comunei Șona. Funcționarul reclamă ilegalități

În procesul pe fond intentat de Matei împotriva Primăriei pe tema detașării abuzive și a hărțuirii sale continue de la locul de muncă, Tribunalul Cluj a stabilit, în iunie 2023, că „dispoziția de detașare este o veritabilă decizie de sancționare, ca urmare a avertizărilor în interes public pe care reclamantul le-a formulat în calitate de avertizor public (…) fiind evident caracterul șicanatoriu și vexatoriu al actului administrativ a cărui anulare se solicită.”

În replică, Primăria Șona l-a acuzat pe Matei la proces că ”dorește să se răzbune pe pârâți și să formuleze orice acțiune posibilă, fără a avea clarificat nici măcar pentru sine faptele și persoanele care l-ar fi neîndreptățit”. În iunie 2023, Tribunalul Cluj a stabilit ca suma totală a daunelor să fie de 75.000 de lei.

Pe data de 26 februarie 2024, Curtea de Apel Cluj a decis ca Primăria Comunei Șona din județul Alba să îi achite reclamantului Marian Bogdan Matei, fost secretar general al Consiliului Local al comunei, suma de 25.000 de lei reprezentând daune morale pentru faptele de hărțuire la locul de muncă și 25.000 de lei pentru faptul că a avut de suferit din cauza unei decizii care urmărea detașarea sa în altă Primărie, în mod abuziv.

Decizia este definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gigi

    luni, 04.03.2024 at 09:29

    fostul secretar este defapt actualul în funcție, cred ca s-a omis faptul ca este doar detasat momentan de la primăria comunei Șona.

  2. Prea mult

    luni, 04.03.2024 at 14:20

    Și totuși cine și de ce la detașat? Un șmecher cumva ?

  3. X

    luni, 04.03.2024 at 18:07

    Și de reclamații s-a ales praful,nu-i așa?De ce să plătească instituția prostiile primarului?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax