Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O școală particulară din Alba Iulia oferă sprijin prin cursuri gratuite pentru copii și cazare, familiilor ucrainene

Publicat

Școala primară ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia anunță că se alătură celor peste 100 de unități din Asociația Școlilor Particulare, pentru a oferi cursuri gratuite copiilor din familiile ucrainene refugiate în România. De asemenea, oferă sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă.

”Drama pe care vecinii noștri din Ucraina o trăiesc este de necuprins. Suntem solidari cu toți oamenii a căror viață s-a schimbat dramatic în ultimele zile și suntem cu gândul la copii și la familiile lor.

Vezi UPDATE FOTO-VIDEO: Război în Ucraina, ziua a treia. Asaltul rușilor continuă asupra Kievului. Fiecare minut de rezistență este o victorie

Școala primară 1 Decembrie 1918 Alba Iulia s-a alăturat celor peste 100 de unități particulare de învățământ din România, membre ale Asociației Școlilor Particulare și suntem Împreună pentru Ucraina.

Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte.

Copiii ucraineni au nevoie urgentă de siguranță și stabilitate. Continuarea educației, în școlile românești poate fi sprijinul de care au nevoie în aceste momente.

Astfel, Școala primară 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, membră a Asociației Scolilor Particulare împreună cu peste 100 de unități particulare de învățământ din țară, își oferă sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni”, transmit reprezentanții școlii.

Cazare sau loc de muncă, familiilor refugiate

De asemenea, aceștia spun că oferă sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă, pentru ca acești părinți să le poată oferi copiilor un trai cât mai normal și stabil.

”Pe lângă suportul acordat copiilor și familiilor contăm pe sprijinul comunității de părinți din jurul școlii noastre.

În perioada 28.02.2022 – 2.03.2022, vom constitui la sediul unității noastre de învățământ, de pe Calea Motilor 224, Alba Iulia centru de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni: haine, alimente, medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante (algocalmin, nurofen, ibuprofen), antibiotice (ampicilina), garouri, pansamente, tifon, produse de igienă, produse pentru bebeluși”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax