Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O șoferiță din Alba a ajuns în instanță, după ce a fost trasă pe dreapta de un polițist grăbit. Nu a avut răbdare să caute RCA-ul

Publicat

O întâmplare în trafic petrecută între o șoferiță și un polițist al IPJ Alba este detaliată de magistrații Judecătoriei Blaj. Mai exact femeia a mers în instanță pentru a-și căuta dreptatea. 

Aceasta a fost amendată de un polițist care nu a avut răbdare ca șoferița să caute asigurarea RCA. Însă, în timp ce polițistul scria amenda, femeia a găsit RCA-ul în torpedoul mașinii.

Drept urmare a mers la judecătorie pentru anularea amenzii primite. O decizie în caz a fost dată de judecătorii din Blaj în data de 26 octombrie 2023.

În urma unei prime decizii magistrații au emis și motivarea.

Polițist grabit versus șoferița, în instanță

În documentul disponibil pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii judecătorii au notat situația de fapt.

Potrivit motivării instanței șoferița a fost trasă pe dreapta în data de 25 februarie 2023, în jurul orei 23.30, pe o stradă din Blaj.

Atunci, în urma unui control femeia a primit o amendă în valoare de 870 de lei pentru ”negăsirea în prima vedere a poliţei RCA”, se arată în motivare.

Amendă scrisă în  timp ce cauta documentul

În timp ce polițistul termina de scris amenda, femeia a găsit RCA-ul în torpedoul mașinii.

”În fapt, petenta a arătat că în urma căutării poliţei RCA în torpedoul maşinii, a găsit-o şi a prezentat-o dar, agentul deja încheiase procesul verbal de contravenţie pe care nu a binevoit să i ia în considerare şi să anuleze procesul verbal, drept pentru care, a refuzat semnarea acestuia.

Petanta a solicitat anularea procesului-verbal menționat pentru inexistența faptei”, a motivat petenta în acțiunea înaintată în instanță.

Ce au decis magistrații

Deoarece a reușit să aducă dovezi care să susțină cum s-au petrecut faptele, magistrații i-au dat dreptate femeii și au decis înlocuirea amenzii cu un avertisment.

”Se impune înlocuirea amenzii cu sancţiunea avertismentului, aceasta fiind suficientă pentru ca atingerea scopului preventiv-educativ”, au notat judecătorii.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

sursă foto: arhiva alba24.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Petru

    luni, 30.10.2023 at 12:23

    Nici avertisment nu trebuia dat. Așa e legea în România. Întrebarea mea e : polițistul întocmea procesul verbal de contravenție în cazul unui conducător auto ,,cu spatele asigurat” ?
    Cine-i plătește daune d-nei pentru timpul pierdut în instanță ?

  2. Moldovan George

    sâmbătă, 04.11.2023 at 06:05

    Oare pentru ce a fost avertismentul ? că nu a găsit mai iute polița ?

  3. Adrian Negrea

    sâmbătă, 04.11.2023 at 18:00

    Mori cu dreptatea in mana ,vorba Romanului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax