Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Oamenii de afaceri din Alba Iulia, campioni în business. Raul Ciurtin și Levente Hugo Bara, antreprenorii anului 2015

Publicat


12234921_973742706025975_4006050018577590135_n
Raul Ciurtin și  Levente Hugo Bara sunt desemnați cei mai buni antreprenori ai anului 2015. Acționarul Albalact a fost desemnat „Antreprenorul anului“ în ediția acestui an a „Campioni în business“, în timp ce omul de afaceri din spatele Supremia Grup a fost desemnat, în cadrul unei ceremonii de gală, câștigătorul competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2015 și va reprezenta țara la competiția mondială a antreprenorilor. 

Raul CiurtinRaul Ciurtin, acţionar Albalact – „Antreprenorul anului” 2015

Raul Ciurtin este acţionar şi preşedinte al Albalact, companie listată la Bursa de Valori din Bucureşti care a devenit liderul pieţei de lactate şi care are în prezent o capitalizare de 200 de milioane de lei.

La Revoluţie, Raul Ciurtin, care acum are 43 de ani, era un licean care se gândea să facă o carieră în medicină. Însă după ce a absolvit Facultatea de Medicină „Iuliu Haţieganu” din Cluj şi a urmat timp de doi ani stagiatura ca medic generalist la Satu Mare, soarta i-a schimbat drumul iniţial şi l-a trimis în mediul de business.

Oportunitatea de a intra în afaceri a venit chiar din partea tatălui sau, Petru Ciurtin, care în 1999 a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Albalact, după ce compania a intrat în proces de privatizare.

Albalact a fost de fapt Întreprinderea de Industrializare a Laptelui înfiinţată în 1971 în Alba Iulia, care a intrat în regres după Revoluţie. De altfel, la momentul preluării societăţii, fabrica se afla într-o situaţie dezastruoasă, iar datornicii băteau la uşă. În anul 2000, cifra de afaceri a companiei era de 1,5 milioane de euro. Anul trecut, Albalact a devenit cel mai mare jucător din industria lactatelor, cu o cifră de afaceri de 475 mil. lei (circa 107 milioane euro).

„Sunt foarte mândru de faptul că sunt antreprenor român şi că după ani şi ani de lupte cu probleme, provocări, dar cu credinţă intactă că se pot face mai bine în fiecare zi, am reuşit după 16 ani să ajungem ca să zic aşa „from zero to hero” („de la zero la erou” – n.r.). Am ajuns să devenim lideri într-o industrie foarte competitivă, cea a lactatelor, unde majoritatea jucătorilor sunt multinaţionale cu multă multă experienţă pe piaţă”, a declarat Raul Ciurtin în cadrul Galei Campioni în Business 2015.  Albalact are în portofoliu peste 150 de produse comercializate mai multe branduri precum Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul şi Poiana Florilor. Compania este prezentă pe piaţă cu produse precum lapte ambalat, iaurt, unt, smântână sau brânzeturi, Albalact are o fabrică la Oiejea, judeţul Alba, dar deţine şi fabrica Rarăul. Compania este liderul pieţei de lapte UHT şi lapte pasteurizat cu brand-ul Zuzu încă din anul 2008. De asemenea, Albalact este lider şi în alte segmente de piaţă. Compania are cel mai vândut brand de unt şi smântână – De Albalact.

Pe segmentul iaurt, Albalact este al doilea mare producător, cu brand-ul Zuzu, la fel şi în categoria brânză proaspată de vaci – unde compania ocupă locul secund cu brand-ul Rarăul. Albalact este listată şi la bursa de la Bucureşti cu simbolul ALBZ. Albalact mai deţine în proporţie de 100% societatea de logistică Albalact Logistic.

lebente bara Antreprenorul Levente Hugo Bara, liderul sectorului de ingrediente alimentare din România, va reprezenta țara noastră în finala competiției EY World Entrepreneur Of The Year. Omul de afaceri din spatele afacerii Supremia Grup, a fost desemnat, în cadrul unei ceremonii de gală, câștigătorul competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2015.

Levente Hugo Bara a concurat alături de alți 47 lideri de business în cadrul programului organizat de EY România și va reprezenta țara noastră în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year, unde va intra în competiție alături de antreprenori din peste 60 de țări, potrivit eyromania.ro

Supremia Grup este jucătorul numărul unu al pieței de ingrediente alimentare din România și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței europene. Grupul are 280 angajați, exportă pe 4 continente și achiziționează materie primă din 80 de țări. Cifra de afaceri a atins deja 35 milioane EUR în 2015, Levente Hugo Bara estimând o cifră de afaceri de 38 milioane EUR până la sfârșitul anului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax