Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Oamenii străzii, protejați de ger. Zeci de persoane pot fi găzduite în adăpostul de la Alba Iulia. Unde sunt centre de urgență

Publicat

persoane fara adapost cantina

Gradele cu minus care se înregistrează în termometre în aceste zile ne fac să ne gândim la oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului. Persoanele fără locuinţă să îndreaptă în această perioadă către adăposturile de noapte sau centrele de urgenţă din oraşele judeţului Alba. 

La Alba Iulia există Așezământul social „Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia, respectiv adăpostul de noapte. Capacitatea centrului este de 50 de persoane, iar în momentul de față primesc adăpost 46 de oameni. Aceștia sunt primiți în centru începând cu ora 15.00 și rămân până dimineața la ora 8.00.
Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost, oameni care și-au pierdut locuința din diverse motive și care nu au resursele materiale și financiare necesare asigurării alteia și nici nu beneficiază de alte servicii sociale prin care să li se ofere găzduire. 

Persoanele fără locuinţă au parte de servicii de primire, găzduire temporară (timp de 90 de zile – n.r.) şi cantină socială cu două mese pe zi, consiliere socială, suport emoţional, informare etc.

Filantropia Ortodoxă se ocupă de un astfel de așezământ, cu 12 locuri, și la Sebeș, în cartierul Mihail Kogolniceanu. Potrivit reprezentanților Primăriei, aici au fost găzduite, în luna decembrie, cinci persoane. Oamenii primesc un loc unde să-și petreacă noaptea, dar și masă caldă. 

Astfel de parteneriate mai există la Sebeș, cu spitalul și azilele de bătrâni. Până în prezent nu au fost raportate cazuri de persoane care să fi suferit din cauza frigului. 

La Aiud, la fel ca și în anii trecuți, nu există un adăpost propriu-zis. Primăria are un protocol cu spitalul prin care se pune la dispoziție un salon dacă există solicitări. Din luna noiembrie până în prezent nu au existat persoane care să solicite adăpost. 

Blajul un are centru de urgență pentru persoane fără adăpost. Potrivit reprezentanților Primăriei, nu au nevoie de un astfel de centru deoarece în oraș nu există oamenii ai străzii. 

Persoanele fără adăpost din Cugir au posibilitatea de a ajunge într-un loc călduros pe timpul iernii. În baza unui parteneriat între Serviciul de Asistență Socială, Poliția Locală și spital, oamenii străzii din oraş sunt identificaţi, atunci când temperaturile scad sub zero grade Celsius și li se oferă posibilitatea de a fi duși la un centru provizoriu amenajat de Primăria Cugir, într-o fostă grădiniță.

În momentul de faţă în această locaţie se află trei persoane care au fost identificate ca fiind fără adăpost. Au fost duse la spital pentru verificări medicale. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax