Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oana Badea, fost secretar de stat la Educație, explică cum poate fi atacată comasarea unităților școlare

Publicat

Oana Badea, primarul municipiului Aiud și fost secretar de stat în Ministerul Educației, îi învață pe dascăli și pe părinții elevilor cum să atace în contenciosul administrativ comasările și desființările de unități de învățămnt.

„Dacă tot e creștere economică, de ce se fac economii pe seama copiilor?!!!

Toate comasările și desființările de unități de învățămnt pot fi atacate în contenciosul administrativ pe baza prevederilor OMEN Nr. 5472 din 07.11.2017, care la criteriul demografic prevede:

<art 4. al. 3. asigurarea cuprinderii populaţiei de vârstă preşcolară şi şcolară, în raport cu opţiunile exprimate, într-o formă organizată de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, profesional şi liceal.>

Cumulat cu prevederile Legii 1/2011 care prevede existența claselor sub efectiv, fiecare părinte din România are dreptul să ceară școlarizarea copiilor cât mai aproape de domiciliu.

<Art. 63 (3) În situații excepționale, formațiunile de preșcolari sau de elevi pot funcționa sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, pe baza unei justificări din partea consiliului de administrație al unității de învățământ care solicită exceptarea de la prevederile alin. (1)>, a scris Oana Badea, într-o postare publicată pe rețeaua de socializare Facebook.

Citește și Școli închise: Sute de reacții după ce ministrul Pop a încercat să-l pună la punct pe deputatul Florin Roman

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mecaniculauto

    marți, 23.01.2018 at 13:34

    Și la Măgina de ce ai fost de acord cu desființarea grădiniței?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax