Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Obligația didactică de predare pentru directori de grădinițe, școli și licee. Noi reguli propuse de Ministerul Educației

Publicat

Ministerul Educaţiei propune schimbări la stabilirea obligaţiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, precum şi a personalului de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi a personalului didactic din casele corpului didactic.

A fost pus în dezbatere un ordin de ministru în acest sens.

Potrivit ordinului, directorii grădiniţelor cu program normal, care au personalitate juridică şi care funcţionează cu peste 8 grupe de copii şi minimum 150 de preşcolari, profesori pentru învăţământul preşcolar, sunt degrevaţi parţial de norma didactică de predare. Aceștia efectuează 2 – 4 ore/săptămână în cadrul obligaţiei didactice de predare în specialitate, în alte unităţi de învăţământ, conform specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de studii.

De această prevedere beneficiază şi directorii grădiniţelor cu program prelungit/săptămânal şi creşelor cu personalitate juridică.

De asemenea, directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ de nivel primar şi/sau gimnazial sunt degrevaţi parţial de norma didactică de predare şi efectuează 6 – 8 ore/săptămână din norma didactică de predare, în cazul în care unităţile de învăţământ se află în una dintre următoarele situaţii:

– au peste 30 de formaţiuni de studiu

– au între 20 şi 30 de clase de formaţiuni de studiu şi îndeplinesc una dintre următoarele condiţii

  • au cel puţin 10 clase inclusiv din învăţământul primar şi/ sau grupe din învăţământul antepreşcolar/preşcolar
  • au secţii cu predare în limbile minorităţilor într-o unitate de învăţământ cu predare în limba română
  • au secţii cu predare în limba română într-o unitate de învăţământ cu predare într-o limbă a minorităţilor

– au între 20 şi 30 de formaţiuni de studiu şi au internat şi cantină.

Şi directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ de nivel liceal/postliceal sunt degrevaţi parţial de norma didactică de predare şi efectuează 6 – 8 ore/săptămână din norma didactică de predare.

„Directorii centrelor judeţene de excelenţă şi directorul Centrului Municipiului Bucureşti de Excelenţă efectuează 4-6 ore/săptămână din norma didactică de predare”, mai prevede ordinul.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax