Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ocna Mureș cumpără autobuze electrice și stații de încărcare. Bugetul achiziției depășește 7 milioane de lei. Licitație lansată

Publicat

Primăria Ocna Mureș cumpără trei autobuze electrice, trei stații de reîncărcare lente și o stație de încărcare rapidă. Procedura a fost lansată, iar valoarea extimată este de 7,17 milioane de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, autobuzele electrice și stațiile de încărcare vor deservi transportul public de călători.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), fără etaj și vor fi dotate cu facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă. Acestea vor avea o capacitate de transport de minim 50 de persoane, din care minim 26 de persoane pe scaune.

Caroseria va fi autoportantă de tip cheson și va avea podeaua coborâtă fără trepte pentru călătorii aflați în picioare. Autobuzele vor fi prevăzute cu minim două uși de acces, situate pe partea dreaptă, dintre care una dublă cu o lățime de minim 1,2 m și una cu o lățime de minim 65 cm.

Postul de conducere va avea o cabină separată de compartimentul călătorilor.

Suspensia va fi integral pneumatică, gestionată electronic, cu posibilitatea ajustării gărzii la sol pe o singură parte pentru accesul persoanelor care se deplasează cu căruciorul rulant, cât și integral în situațiile de drum cu denivelări cu limitarea vitezei de deplasare.

Autobuzele electrice vor fi echipate cu sistem de recuperare a energiei de frânare, diagnoză, control și parametrizare prin rețeaua CAN (Controller Area Network)

Conform caietului de sarcini, garanția funcționării autobuzelor electrice fără reparație capitală, este de minim 500.000 de kilometri sau minim 5 ani de la data punerii în exploatare. Garanția se referă la autobuzul electric în ansamblu și la toate componentele acestuia.

Potrivit documentației, bateriile vor avea și ele o garanție de minim 5 ani cu 80% din capacitate.

FOTO: Arhivă – rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax