Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

OCPI Alba: Contracte de finanțare pentru 63 de UAT-uri din județ. Lucrări de cadastru gratuite pentru cetățeni

Modificări la Legea Cadastrului

Publicat

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Alba va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 63 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 64 eligibile.

Cele 63 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 10.080.000 de lei.

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot deja încheia contracte de finanțare cu OCPI Alba.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI ALBA trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finanțare.

Citește și Modificări la Legea Cadastrului: Ce se întâmplă dacă suprafaţa din măsurători este mai mare decât suprafaţa din acte. DOCUMENT

În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Alba.

11 UAT-uri, cadastrate complet în Alba

În prezent, din totalul de 78 de UAT-uri din județul Alba, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 11 comune (Horea, Vințu de Jos, Ighiu, Daia Română, Ciugud, Sântimbru, Șpring, Lunca Mureșului, Rădești, Lupșa, Mihalț).

În alte 67 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax