Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Oficial: Bugetarii vor primi tichete de vacanță și în următorii cinci ani. Noile vouchere vor fi pe card

Publicat

Guvernul a adoptat vineri, 17 decembrie 2021, Ordonanța de Urgență privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari. Valoarea rămâne aceeași, respectiv 1.450 lei, și sunt valabile până la data de 31 decembrie 2026.

Anunțul a fost făcut de ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. Potrivit ministrului, voucherele noi vor fi acordate pe card.

Acceptarea voucherelor de vacanță, acordate de instituțiile publice, se adresează doar unităților afiliate care nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, de natura celor administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, mai vechi de 90 de zile.

Valabilitate prelungită pentru vouchere acordate în perioada 2019-2020

„În actualul context epidemiologic, a fost necesară și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022.

Decizia a fost luată în condițiile în care o parte dintre vacanțele achiziționate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător. De asemenea, măsura va încuraja practicarea turismului intern în extrasezon. În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanță urmează să fie emise doar pe suport electronic”, transmite sursa citată.

Tichetele cadou, interzise pentru terți

În aceeași ședință de Guvern, au fost stabilite și modalitățile de acordare a tichetelor cadou. Astfel, de la 1 ianuarie 2022, tichetele cadou se pot acorda doar propriilor angajați. Acordarea către terți este interzisă.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax