Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: OPT noi cazuri, confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19), în București. Bilanțul infecțiilor ajunge la 25

coronavirus

Publicat

Grupul de Comunicare Stategică a anunțat, marți, 8 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Toate cazurile confirmate marți sunt în Capitală, la persoane care au avut contact cu bărbatul de 60 de ani internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota” (pacientul 17) sau care au călătorit în Israel, Germania ori Marea Britanie.

UPDATE: Mai este un cetățean care a călătorit în Israel. În acest moment sunt 8 confirmări noi cu Covid-19, bilațul ajunge la 25 de persoane infectate.

UPDATE OFICIAL: Numărul cazurilor de coronavirus din România a ajuns la 28. 11 infectări, CONFIRMATE într-o singură zi

UPDATE 1: Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 25 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Astăzi au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”.

Cazurile din București:

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.

2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.

4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

Știrea inițială:

Trei persoane din București au fost diagnosticate ca fiind infectate cu coronavirus. Este vorba despre fiul, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani, internat la spitalul MAI din București.

Anunțul a fost făcut de primarul Bucureștiului, Gabriela Firea pe Facebook.

”Încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologică a DSP, pentru persoanele cu care au intrat în contact, continuă.

Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulanței, SMURD-ului, DSP cu toată aparatura și tratamentele necesare, igienă, dezinfecție, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor școlilor și grădinițelor până după Paște, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură.
Cooperare. Responsabilitate. Acțiune”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Foto: arhivă, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax