Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: pensiile vor fi plătite în avans în luna mai, înainte de Paște. Hotărârea de Guvern, publicată în Monitorul Oficial

Publicat

Pensiile vor fi plătite în avans în luna mai. Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, va fi făcută în avans. Guvernul a aprobat în şedinţa de joi un proiect de Hotărâre în acest sens, care mai apoi a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Hotărârea de Guvern privind plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, din bugetul asigurărilor sociale de stat și din bugetul de stat, a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Astfel, a fost aprobată virarea sumei de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 339.359 mii lei din bugetul de stat către Compania Națională „Poșta Română” — S.A. pentru plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poștal.

De asemenea, a fost aprobată virarea sumei de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 683.898 mii lei din bugetul de stat către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor aferente lunii mai 2024, în cont curent sau în cont de card.

Sumele se virează de către Casa Națională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024 inclusiv.

Plățile efectuate sunt realizate din bugetul asigurărilor sociale de stat aprobat pe anul 2024.

Pensiile vor fi plătite în avans în luna mai, înainte de Paşte

În conturile pensionarilor banii vor intra în zilele de 2-3 mai iar prin Poşta Română, pensiile vor fi livrate până în ziua de 3 mai, inclusiv, a declarat recent ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

„Astăzi avem două acte normative care ne facilitează posibilitatea de a da pensiile românilor înainte de sărbătorile pascale. Cele două sunt o HG şi, respectiv, un memorandum.

Hotărârea de guvern este cea care ne permite să declanşăm procedurile instituţionale în luna aprilie, astfel încât banii să fie viraţi la timp atât Companiei Naţionale Poşta Română, care livrează aproape jumătate din pensiile românilor prin factorii poştali, cât şi de a alimenta conturile băncilor comerciale cu care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv Casa Naţională de Pensii are convenţii, cele 22 de instituţii bancare, astfel încât acestea, la rândul lor, să poată face viramentele către români înainte de sărbătorile pascale.

Estimările noastre sunt că atât Poşta Română, cât şi instituţiile bancare se vor încadra în graficul pe care l-am agreat, situaţie în care toţi românii vor primi pensiile înainte de Paşti.

Data la care le vor primi pe cont este de 2-3 mai, în loc de 12 mai, data pe care o aveam în convenţie, iar data la care vor livra pensiile factorii poştali, până la 3 mai, inclusiv”, a spus Simona Bucura-Oprescu, potrivit Agerpres.

Ministrul a menţionat că a discutat atât cu reprezentanţi ai Poştei Române, cât şi ai instituţiilor bancare astfel încât pensiile să fie plătite în avans în luna mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax