Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Scandalul ”afișelor electorale” din Alba Iulia: DNA a clasat o acuzație și și-a declinat competența în dosar

Publicat

Direcția Națională Anticorupție Seriviciul Teritorial Alba Iulia a dispus o soluție de clasare, dar și una de declinare în dosarul scandalului ”afișelor electorale” din Alba Iulia. 

Mai exact, DNA Alba Iulia a dat o soluție de clasare în ceea ce privește acuczația de infracţiune prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie (fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani), și a declinat competenţei cu privire la săvârşirea infracţiunii de delapidare, potrivit agerpres.ro.

Odată cu declinare, dosarul s-a întors pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care au solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba să efectueze cercetări cu privire la această posibilă infracţiune.

Context

Cu câteva zile înainte de alegeri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și-a declinat competența către DNA, în cazul plângerii privind ”panourile electorale” din Alba Iulia. La scurt timp și DNA Alba Iulia și-a declinat competența și a și clasat o faptă.

CITEȘTE ȘI: Scandalul panourilor ”electorale” din Alba Iulia TRIMIS la DNA. Parchetul și-a declinat competența către procurorii anticorupție

USR Alba a făcut o plângere către autorități cu privire la o posibilă folosire a fondurilor publice pentru campania electorală a actualului viceprimar cu atribuții de primar Voicu Paul.

Mai exact, este vorba despre afișele de pe panourile informative ale Primăriei Alba Iulia (afișe care între timp au fost date jos, în urma unei decizii a BEJ), dar pe care apărea sintagma #CreștemAlba Iulia, expresie care apărea și pe materialele electorale ale candidatului PNL, Voicu Paul.

În replică Voicu Paul a declarat că panourile Primăriei Alba Iulia nu sunt din bani publici, ci au fost o sponsorizare din partea unei companii din oraș.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/DOCUMENT Reacția lui Voicu Paul în scandalul ”afișelor electorale”din Alba Iulia: Nu sunt din bani publici

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax